Tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator extins

Tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator extins Data: 18 iunie 2024   Ora: 15:27 Tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator extins

Tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator extins Indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică, este important să înțelegi rolul certificatului constatator extins și cum poate influența activitatea ta.

Tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator extins

Indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică, este important să înțelegi rolul certificatului constatator extins și cum poate influența activitatea ta.

Ce este certificatul constatator extins?

Certificatul constatator extins este un document oficial emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), care oferă informații detaliate și actualizate despre o firmă. Acest certificat include date esențiale despre denumirea firmei, codul unic de înregistrare, forma juridică, activitatea principală, capitalul social, administratorii, asociații/acționarii și informații financiare.

De ce este important certificatul constatator extins?

Verificarea detaliată a firmei

Certificatul oferă o imagine completă a situației unei firme, inclusiv informații financiare și detalii despre activitățile autorizate. Este esențial pentru colaborările cu noi firme sau participarea la licitații publice.

Facilitarea relațiilor comerciale

Certificatul constatator extins este solicitat de partenerii de afaceri pentru a verifica legitimitatea și stabilitatea firmei tale, facilitând colaborările eficiente și de succes.

Accesul la finanțare și credite

Băncile și instituțiile financiare cer adesea un certificat constatator extins pentru a evalua situația financiară și juridică a firmei, ajutând astfel la luarea unor decizii informate.

Participarea la licitații publice

Pentru a participa la licitații publice, este obligatoriu să prezinți un certificat constatator extins care să ateste că firma ta nu are datorii și că îți desfășori activitatea în mod legal.

Cum se obține un certificat constatator extins?

Pașii necesari

 1. Accesarea serviciului InfoCert: Accesează serviciul InfoCert oferit de ONRC sau aplică printr-un partener pentru a scapa de bătaile de cap în plasarea unei comenzi pe un sistem ce e mai mult cazut, decât online.
 2. Depunerea cererii: Depune cererea online sau la ghișeu.
 3. Plata taxei
 4. Ridicarea documentului: Ridică certificatul de la ghișeu sau descarcă-l online.
 5. Pentru a economi timp și o stare de calm recomandâm plasarea comenzii unui certificat constatator extins pe eliberare-certificat-constatator-online.ro

Documente necesare

 • Cererea completată și semnată
 • Dovada plății taxei
 • Actele de identitate ale reprezentanților legali (dacă este cazul)

Concluzie

Certificatul constatator extins este esențial pentru desfășurarea activității în mod transparent și legal. Acesta oferă o imagine detaliată a situației firmei și este indispensabil pentru obținerea de credite, participarea la licitații publice și stabilirea de noi parteneriate comerciale. Asigură-te că ai întotdeauna un certificat constatator extins actualizat pentru a putea face față oricăror provocări și pentru a profita de toate oportunitățile disponibile.

Investiția în transparență și cunoaștere este cheia succesului în afaceri. Certificatul constatator extins te ajută să navighezi cu încredere în lumea complexă a afacerilor și să îți asiguri un viitor prosper.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult