Somfy Romania lanseaza o noua tehnologie de automatizare a locuintei

Somfy Romania lanseaza o noua tehnologie de automatizare a locuintei Data: 9 februarie 2017   Ora: 11:10

Somfy, liderul global în automatizarea ușilor și ferestrelor pentru locuințe și clădiri, există pe piața din România de peste 10 ani. Începând cu luna martie 2017, Somfy lansează în România noua tehnologia pentru automatizarea locuințelor io-homecontrol®, care vine împreună cu o serie de sisteme inovatoare: TaHoma® și Connexoon Access.

Pe măsură ce tehnologia din jurul nostru evoluează, ea devine o parte din ce în ce mai importantă a vieții noastre. În afară de gadget-urile inteligente pe care le folosim – smartphone, smartwatch, smartTV, tehnologia și-a făcut deja simțită prezența și în casele noastre, influențând felul în care trăim.

Un nou mod de a interacționa cu locuințele noastre


Deja mai mult de jumătate dintre români au auzit cel puțin o dată termenul de casa inteligenta. Doar în anul 2016, potrivit datelor Statista, piața locuințelor inteligente din România a ajuns la 16 milioane de euro.

Însă, foarte puțini dintre români locuiesc într-o casă inteligentă în adevăratul sens al cuvântului, controlând toate echipamentele motorizate dintr-un singur loc.

Poate, pentru o parte dintre noi, o casă inteligentă înseamnă rulouri automate sau pur și simplu jaluzele exterioare automate. Ei bine, noua tehnologie Somfy înseamnă o conectare a tuturor echipamentelor automate din casă, chiar dacă acestea au fost achiziționate de la producători diferiți.

Așadar, fie că e vorba de sistemul de alarmă, încălzirea și climatizarea, ușa de la intrare, sistemul de iluminat, ferestrele Velux de la mansardă, copertina de terasă sau sistemele de umbrire de la ferestre, toate se pot controla sau programa dintr-un singur loc: un panou de control, o telecomandă sau chiar o aplicație pentru smartphone.

Tehnologia io-homecontrol® s-a bucurat de un mare succes la nivel internațional. Ea face ca totul să devină atât de simplu, ca o apăsare de buton.

O tehnologie pentru orice buget

Multe persoane preferă să își ia gândul de la transformarea locuinței lor într-o casă inteligentă datorită costurilor.

Dacă și tu ești una din aceste persoane, avem o veste bună pentru tine: nu este nevoie ca, de la bun început, să îți automatizezi toate sistemele din locuința ta. Tehnologia io-homecontrol® îți permite să îți actualizezi, pe rând, fiecare sistem. Astfel, tot ce ai nevoie este un buget de pornire de doar câteva sute de euro.

De exemplu, poți folosi la început această tehnologie doar pentru obloanele de la ferestre și pentru controlul ușii de garaj. Depinde ce preferi. Treptat, poți adăuga motoare și senzori și altor componente cum ar fi sistemul de încălzire centralizat, rulourile sau jaluzelele de la ferestre, ușa de intrare, sistemul de iluminat și altele.

În caz că ai un buget restrictiv, automatizarea locuinței tale poate fi un proces care să dureze până la câțiva ani. Acesta este marele avantaj al acestei tehnologii: îți permite să pornești pe drumul automatizării locuinței tale, cu pași mici.

Ce înseamnă io-homecontrol® și cum funcționează?

„io-homecontrol®” este marca înregistrată Somfy asociată tehnologiei wireless inovatoare care permite crearea unei compatibilități între toate echipamentele motorizate dintr-o locuință sau clădire.

Denumirea de io-homecontrol® provide de la „interoperable” (tradus din engleză: interoperabil) și „home control” (tradus din engleză: controlul locuinței).

Termenul „interoperabil” se referă la faptul că produse aparținând unor producători diferiți pot fi conectate între ele iar „controlul locuinței” semnifică un singur punct de control pentru toate componentele automate.

Această tehnologie îți permite controlul diferitelor echipamente din casa ta atât din interiorul acesteia cât și de la distanță.

De exemplu, atunci când ești în drum spre casă și vrei să pornești centrala termică pentru a avea o temperatură optimă când ajungi, poți face acest lucru foarte ușor direct de pe smartphone.

Sună foarte simplu, nu-i așa? Vrem să te asigurăm că așa este!

Fiind vorba de o tehnologie wireless, nu vei avea parte de cabluri noi instalate în locuință sau găuri în pereți. Ai nevoie doar de un router special care facilitează comunicarea cu echipamentele motorizate din casa ta.

De ce să aduci io-homecontrol® în casa ta?


Probabil că, în afară de motivul costurilor, multe persoane consideră că automatizarea locuinței este un moft. Noi vrem să te asigurăm că nu este așa.

Știai că, doar pe timpul sezonului rece, încălzirea reprezintă 70% din consumul de energie iar iluminarea reprezintă 14%? Acesta este motivul pentru care, pe timpul iernii, costurile de întreținere cresc considerabil.

Cu ajutorul tehnologiilor Somfy, poți controla consumul de energie din locuința ta și să reduci semnificativ costurile.

Cum faci acest lucru? Închipuie-ți următoarea situație:

Când afară este frig, iar în casă scade temperatura limită setată de tine, sistemul de încălzire intră în funcțiune. Totuși, temperatura limită setată de tine poate fi controlată și pe cale naturală, de către jaluzele: senzorul lor va detecta când soarele bate spre ferestrele tale și va întredeschide jaluzelele pentru a lăsa căldura solară să pătrundă în locuință. Același lucru se poate aplica și viceversa, pe timpul verii, în cazul în care deții un sistem de aer condiționat care pornește automat.

De asemenea, mai există o situație: de câte ori nu ai plecat de acasă întrebându-te dacă ai uitat vreo lumină aprinsă sau ușa descuiată la intrare? Cu ajutorul aplicației mobile io-homecontrol®, vei putea verifica imediat și vei stinge lumina sau încuia ușa, direct de pe smartphone.

Așadar, motivele pentru care tehnologia io-homecontrol® poate fi în avantajul tău sunt:

-          Liniște

-          Siguranță

-          Economii de energie

-          Confort sporit

Dacă ești interesat ca din 2017 să îți transformi locuința într-o casă conectată, tot ce trebuie să faci este să intri în contact cu un distribuitor autorizat Somfy România începând cu luna martie 2017. Dacă ai orice fel de întrebări înainte să faci primul pas, contactează un reprezentant Somfy România.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Zipper Romania participa activ la proiectul “o natiune conectata”

 Anul acesta, evenimentul de business organizat cu ocazia Zilei Comunicatiilor, ajuns la editia 22, aduce pe aceeasi scena, autoritati, ... citeste mai mult