Romania are in prezent cca. 7 milioane de contracte de munca inregistrate

Romania are in prezent cca. 7 milioane de contracte de munca inregistrate Data: 17 octombrie 2019   Ora: 18:16

Marius Budai, ministrul de resort, a aratat in conferinta de bilant a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale ca salariul mediu brut este astazi de 5.127 de lei si ca exista un numar record de contracte de munca inregistrate in REGES (Registrul general de evidenta a salariatilor).

 

Potrivit informatiilor oficiale, in Romania sunt in prezent inregistrate 6.465.354 contracte de munca aferente unui numar record de 5.609.060 salariati activi.

 

Marius Budai a precizat ca aceasta cifra nu include functionarii publici si personalul din sistemul de ordine publica si aparare, numarul total al angajatilor din Romania fiind mult mai mare, de aproximativ 7 milioane, si depaseste in prezent numarul pensionarilor (4,9 milioane).

 

Acesta a precizat si ca in urma tututor masurilor luate numarul ajutoarelor sociale acordate in Romania a scazut de la 248.500 la 167.296, cifra aflata la un minim istoric.

 

“Am preluat punctul de pensie la 871,7 de lei si l-am adus la 1.265 de lei. Am preluat pensia medie la 888 lei, iar astazi este 1.324 lei. Pensia minima era 400 de lei in decembrie 2016, iar astazi este 704 lei. Am recalculat pensiile pentru oamenii care au lucrat in grupa I de munca, iar acestia au primit cresteri de peste 1.000 de lei. Este vorba despre aproximativ 80.000 de pensionari. Cu toate aceste mariri, deficitul la pensii a scazut de la 18 miliarde de lei in 2016, la 1,2 miliarde de lei la 9 luni in 2019.”, a declarat ministrul Marius Budai, dand astfel asigurari ca exista bani.

 

In ceea ce priveste somajul, acesta a fost redus si a ajuns la o cota minima istorica, de 3,03%. In cifra nominala, astazi mai sunt 264.402 someri, fata de 421.236 cati erau in ianuarie 2017.

 

Sursa: mmuncii.ro, Serviciul Comunicare, Mass-Media si Relatii cu Publicul

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult