Principalele metode de money management ale profesioniștilor la pariuri sportive

Principalele metode de money management ale profesioniștilor la pariuri sportive Data: 15 septembrie 2022   Ora: 11:30 Felul în care este gestionat bugetul la pariuri sportive poate face diferența între un profesionist și un amator.

Felul în care este gestionat bugetul la pariuri sportive poate face diferența între un profesionist și un amator. Indiferent că joacă la casa de pariuri Winner sau la alt operator, profesioniștii au o strategie bine pusă la punct, de la care nu se dezic nici atunci când au perioade nefaste.

Nu toți pariorii care trăiesc din această activitate au același mod de lucru. Drumul spre îndeplinirea țintei de profit este diferit de la caz la caz. În cele ce urmează, vă vom prezenta două dintre cele mai populare strategii: cea a mini-băncilor și strategia Kelly.

Strategia mini-băncilor implică împărțirea bankroll-ului în părți egale. Să spunem că un parior pornește de la un buget de 500 de lei. El îl poate repartiza în 5 mini-bănci de câte 100 de lei și poate fixa o țintă de profit de 50%. O dată jucată prima diviziune a bugetului total și sunt două situații: fie se ajunge la suma de 150 de lei și se actualizează mini-băncile (care devin 550/5 = 110 lei fiecare), fie sunt pierduți banii și se trece la următoarea mini-bancă de 100 de lei.

În cadrul acestei strategii, valoarea mizei fiecărui bilet este stabilită în funcție de bankroll și de cota pariului. Trebuie spus încă din start cu profesioniștii joacă doar bilete cu o singură selecție și că iau în considerare cota pe care o aproximează ei ca fiind reală, în urma analizării meciului. Unii pariori mizează numai 2-5% din bancă și numai pe pariuri de valoare. Un pariu de valoare este acela a cărui cotă reală, calculată de jucător, este mai mică decât cea afișată pe site-ul bookmakerului.

În general, pariorii care au transformat hobby-ul în profesie nu joacă pe cote mai mici de 1.60. Noi vom prezenta, însă, strategia mini-băncilor care să poată fi aplicată și de către cei care joacă pentru distracție și care dispun de bankroll-uri mai mici. Astfel, ne vom referi și la praguri ale mizei care ajută pariorul să își crească mai repede banca:

 • pentru cote între 1.20 și 1.60, este recomandat să se parieze maxim 10% din mini-bancă;
 • pentru cote între 1.61 și 2.20, este recomandat să se parieze 7% din mini-bancă;
 • pentru cote de peste 2.21, este recomandat să se parieze 5% din mini-bancă.

Nu este recomandat ca biletul de pariuri să aibă cotă mai mică de 1.20 sau mai mare de 5.00. În primul caz, riscul real este mai mare decât câștigul potențial, iar în al doilea caz sunt șanse foarte mici ca pariul să aducă profit.

Formula Kelly aplicată la pariuri sportive

Alți pariori se folosesc de formula Kelly pentru a stabili managementul banilor. Cu ajutorul acestei formule, miza este stabilită ca procent din mini-bancă, în funcție de cotă și de probabilitatea de câștig estimată de jucător: f = (bp – q) / b

 • „f” este procentul din bancă ce va fi plasat pe bilet;
 • „p” este probabilitatea de a câștiga pariul;
 • „q” este probabilitatea de a pierde pariul;
 • „b” este cota în format fracțional, nu zecimal.

Mulți dintre pariorii de succes sunt de părere că strategia bazată pe formula lui Kelly este cea mai potrivită atunci când vine vorba despre managementul banilor, în contextul în care profesioniștii se pricep cel mai bine să estimeze șansele de câștig ale unui bilet.

Totuși, o strategie care funcționează în cazul unora poate să nu dea rezultate bune atunci când este aplicată de alți jucători. Planul de joc trebuie făcut în funcție de stilul fiecăruia. Tot ce contează este ca pariorul să fie organizat și să se distreze în timp ce încearcă să atingă ținta de profit.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult