Plata facturilor de utilități online cu cardul vs. alte metode de plată

Plata facturilor de utilități online cu cardul vs. alte metode de plată Data: 11 august 2022   Ora: 17:16 Până în urmă cu câțiva ani, cei mai mulți români iroseau destul de mult timp la coadă la bănci sau casierii ale furnizorilor de utilități, pentru a plăti facturile lunare. Lucrurile s-au schimbat destul de mult, tonul schimbării fiind dat chiar de marile companii.

Până în urmă cu câțiva ani, cei mai mulți români iroseau destul de mult timp la coadă la bănci sau casierii ale furnizorilor de utilități, pentru a plăti facturile lunare. Lucrurile s-au schimbat destul de mult, tonul schimbării fiind dat chiar de marile companii. Pentru a reduce costurile, acestea au renunțat să mai încaseze facturile cu plată în numerar. În loc de cash, se promovează variantele de plată electronică. Există în continuare unele variante de plată în numerar, însă ori la automate de plată, ori pe baza unor comisioane substanțiale la băncile care mai acceptă astfel de operațiuni.

Cele mai multe gospodării plătesc lunar facturi pentru telefonie mobilă, internet fix, servicii de televiziune (cablu TV sau satelit), energie electrică și poate gaze naturale. Cum plătești acum mai comod factura de gaz, factura de energie electrică sau factura pentru utilitățile de tip servicii de tehnologie? Furnizorii pun la dispoziția clienților mai multe metode de plată, pentru confortul acestora. Se promovează însă soluțiile simple, care aduc avantaje ambelor părți. Reducând costurile cu astfel de operațiuni de încasare, furnizorii de utilități au capacitatea de a oferi la rândul lor prețuri cât mai mici la serviciile oferite clienților.

Cea mai simplă metodă de plată a unei facturi este online, cu cardul, pe website-ul furnizorului, dacă acesta oferă o asemenea facilitate. Nu toți furnizorii permit momentan plata online cu cardul, dar cei mai mulți o fac, iar ceilalți probabil că sunt în proces de a implementa tehnic astfel de soluții. Ideal este să existe un cont online de client, unde acesta, după autentificare pe bază de user (email) și parolă, poate vedea facturile și poate selecta foarte simplu ceea ce dorește să plătească.

Sistemul are și alte avantaje, dincolo de simplitatea procesului în sine. În primul rând, plata este recepționată imediat în sistemele operatorului, așadar eviți potențiale probleme legate de întârzieri în evidențierea încasărilor. Apoi, sistemul este sigur 100%, plățile online se fac printr-un sistem securizat, cu un operator de plăți. Poți plăti facturile foarte rapid oriunde te-ai afla, chiar și când ești plecat din țară. La nevoie, verifici oricând online plățile efectuate - ai evidența completă de plăți și facturi.

Alte metode de plată vizează de obicei plata la automate de plăți sau plata prin transfer bancar. Aceasta din urmă poate avea un cost în sine. În plus, trebuie să completezi date cu atenție, iar transferul durează câteva zile până când apare în evidențele furnizorului. Pot apărea diverse erori și complicații atunci când plătești la automate de plăți sau prin alte sisteme de plată electronică pe bază de cash. Desigur, astfel de metode sunt de asemenea utile și apreciate de multe persoane, în mare oferă siguranță totală dacă sunt urmate cu atenție procedurile recomandate. Însă nimic nu poate întrece în simplitate, siguranță și confort plățile online cu cardul.

Pont suplimentar: plata cu cardul pe internet poate aduce și extra avantaje. În unele perioade, procesatorii de plăti (Visa și MasterCard) derulează campanii promoționale cu premii acordate prin tragere la sorți. Chiar și unele bănci lansează astfel de promoții cu premii garantate sau / și pe bază de extragere.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

De unde provin masinile din dezmembrari auto?

De la elemente de caroserie sau accesorii obisnuite de interior, pana la piese pentru motor si consumabile, ca proprietari de autovehicule putem ... citeste mai multArticolul Saptamanii

De unde provin masinile din dezmembrari auto?

De la elemente de caroserie sau accesorii obisnuite de interior, pana la piese pentru motor si consumabile, ca proprietari de autovehicule putem ... citeste mai mult