Organizarea unui eveniment funerar, pas cu pas – ce servicii sunt indispensabile

Organizarea unui eveniment funerar, pas cu pas – ce servicii sunt indispensabile Data: 6 iunie 2018   Ora: 10:16

Evenimentele funerare sunt de ceva vreme reglementate prin lege cum ar trebuie sa se desfasoare, cel putin din prisma unor aspecte legate de siguranta si sanatate. Aparte de acest aspect, apartenenta la un anumit cult religios se impune de asemenea cu anumite diferente culturale. In orice caz, un eveniment funerar organizat este o expunere de momente simbolice, dintre care unele sunt necesare in mod absolut.

Desi nimeni nu isi doreste sa cunoasca astfel de detalii inainte sa fie nevoie, trebuie avut in vedere ca si aceasta etapa este una implicita vietii cotidiene. Cu cat se stiu mai multe detalii, cu atat mai bine si mai usor se aleg si serviciile funerare dorite. Solicitarea acestora va incepe inca din punctul zero, din momentul in care survine decesul.

Organizarea unei inmormantari pas cu pas

In prima faza intervine nevoia de obtinere a primelor documente ce atesta decesul si pe baza carora se pot organiza si funeraliile. In acest sens este nevoie de un medic constatator care sa ofere si un act doveditor. Mai apoi urmeaza si setul de acte complete pentru inhumare, urmand ca dosarul pentru cererea de ajutor de inmormantare sa fie rezolvata in scurt timp si poate si solutionata cat timp se organizeaza funeraliile.

Unele agentii de profil de servicii funerare se poate ocupa de astfel de demersuri. Pentru ca au servicii dintre cele mai extinse, cei mai experimentati pe piata de profil stiu in mod complex ce implica o inmormantare, astfel ca se adreseaza publicului cu cele mai variate tipuri de servicii. Ba chiar se pot oferi pachete achitate integral sau partial cu talonul de pensie. Desigur, acolo unde cazul permite si exista acest statut.

Scurtand un drum al familiei indoliate, astfel de agentii usureaza munca unor persoane ce au nevoie sa se ocupe de o sumedenie de aspecte. Un astfel de caz este, spre exemplu al celor de la Rarox, ce pun la dispozitie pachete funerare, transport funerar sau si de persoane, coroane, accesorii, sicrie si practic tot ceea ce este necesar pentru un astfel de eveniment. Avantajul? Este evident ca in acelasi loc se pot solutiona nevoi dintre cele mai diverse, dupa cum dicteaza si traditia privind modul de organizare a unei inmormantari.

Daca cei in cauza aleg o astfel de varianta, se prea poate sa fie mai usor si mai rapid. Daca se vor ocupa in mod personal si pe cont propriu de toate aspectele implicate atunci au nevoie de: preluare decedat, manipulare, cosmetizare si imbalsamare, cu transport ulterior catre locatia aleasa; in prealabil se va alege sicriul, crucea si imbracamintea; adresarea catre un preot ce va urma sa oficieze slujba si pana atunci solicitarea prezentei acestuia in fiecare zi pe durata privegherii; organizarea de parastat, masa de dupa inmormantare, iar pentru ziua cu pricina se impune din nou transport, cand in prealabil au fost alese locatia si locul de veci.

Organizarea unei incinerari

Ceva mai simplu pare sa fie partea cu incinerarea sau cel putin asa cred unii. In fapt diferenta este locul de veci, ce la incinerare se poate alege mai libertin. O incinerare presupune arderea, iar ceea ce ramane, respective cenusa poate fi asezata intr-un loc de veci insa de dimensiuni reduse. Insa nu se reduc la zero grijile caci pana la acest punct defunctul are nevoie de asemenea de imbalsamare, transport, manipulare etc.

Se exclude si factorul religios caci fetele bisericesti refuza sa accepte aceasta metoda insa nu se exclude preferinta familiei de a organiza inainte si/sau dupa acest moment un eveniment dedicate defunctului, insemnand o priveghere inainte si o masa dupa incinerare. Asadar, solicitarea de servicii funerare se explica de la sine. Insa in aceste cazuri exista si o documentatie aparte si nevoia de urna la final, cea in care se vor pastra ramasitele. In plus, transportul funerar se poate sa fie unul distinct si mai lung, avand in vedere ca cimitire sunt pe oriunde, insa nu se poate spune acelasi lucru despre crematorii.

Indiferent de alegerea pe care o face fiecare familie, cert este ca o inmormantare in zilele noastre implica servicii diverse care se impun rand pe rand. Practic nu pot fi lasate la o parte si astfel face ca cererea unui ajutor din acest punct de vedere adresat unei agentii de profil este una numaidecat intalnita in toate cazurile, fara exceptie.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult