OnePlus 5 - faceti saltul de la bun, la foarte bun!

OnePlus 5  - faceti saltul de la bun, la foarte bun! Data: 16 august 2017   Ora: 15:30

OnePlus 5  - faceti saltul de la bun, la foarte bun!

 Mai scump ca niciodata, varful de gama din 2017 al companiei OnePlus are o misiune dificila in acest an, pentru ca trebuie sa depaseasca impactul urias pe care l-au avut OnePlus 3 si OnePlus 3T anul trecut. Premisele sunt insa pozitive, iar noul OnePlus 5 pare sa semnaleze intrarea producatorului chinez in mainstream.

 De ce mai scump ca niciodata? Explicatia pare destul de simpla: primele telefoane ale companiei OnePlus au fost minunate din mai toate punctele de vedere, dar erau percepute la nivel general, drept optiuni secundare pentru utilizatorii fara un buget impresionant, care nu-si permiteau sa cumpere un Samsung Galaxy sau un iPhone. Acum, in cazul OnePlus 5, nu mai este cazul! Elegant si puternic, noul flagship al companiei OnePlus isi merita locul intre telefoanele de top care au fost sau urmeaza a fi lansate in acest an. In consecinta, pretul sau a crescut fata de pretul modelului OnePlus 3T, iar noul device este livrat cu cateva specificatii impresionante: 6 sau 8 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB capacitate standard de stocare a datelor plus procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 835. O configuratie care nu prea mai lasa loc de alte interpretari negative.

 OnePlus 5 vs OnePlus 3T: plusuri si minusuri

 Cu siguranta cei interesati de achizitionarea acestui telefon ar dori sa stie care sunt plusurile, dar si minusurile noului OnePlus 5 in comparatie cu spectaculosul OnePlus 3T de anul trecut. Ei bine, din anumite puncte de vedere (evidente), saltul valoric este categoric, dar la anumite aspecte, OnePlus pare sa fii ezitat sa stabileasca o diferenta clara.

 OnePlus 5 este, inainte de toate, un terminal mai usor si mai subtire decat predecesorul sau. Noul model cantareste 153 de grame, fata de 158 de grame cat cantarea modelul din 2016, iar grosimea sa este de 7.3 milimetri, adica device-ul este putin mai subtire decat OnePlus 3T, care avea 7.4 milimetri.

 La nivel de display, producatorul s-a "miscat" destul de putin. Noul device are protectie Corning Gorilla Glass (mai buna decat protectia de anul trecut), aceeasi diagonala (5.5 inch) si aceeasi rezolutie (Full HD). Ba chiar, OnePlus 5 aduce si aceeasi densitate a pixelilor pe care o regaseam si in 2016 (401 pixeli per inch). Nimic notabil la noul optic AMOLED de pe modelul din 2017, in comparatie cu modelul din 2016.

 Primele diferente clare apar insa de-aici incolo. OnePlus 5 ruleaza din fabrica Android 7.1.1  Nougat (pe OnePlus 3T aveam Marshmallow 6.0.1) si ne propune cel mai puternic chipset din acest an, Snapdragon 835 de la Qualcomm pe care il putem gasi si pe Samsung Galaxy S8, varful de gama al Samsung Electronics. Cele doua versiuni de 6, respectiv 8 GB memorie RAM vorbesc de la sine despre "forta" si "viteza" acestui nou device, prin comparatie cu modelul de anul trecut.

 Dotarile foto par de asemenea imbunatatite. In linii mari, OnePlus a pastrat modulul de baza, dar aduce pe versiunea din acest an o camera principala duala cu senzori de 16 si 20 de megapixeli plus o apertura mult mai buna pe senzorul de baza (f/1.7, fata de f/2.0 anul trecut). Prin urmare, nu doar ca aceasta camera este mai puternica, dar esti si mai sensibila la lumina. Selfie-cam-ul in schimb nu vine cu imbunatatiri, pastrandu-si senzorul de imagine de 16 megapixeli de anul trecut, apertura f/2.0 si capacitatea de filmare clipuri la rezolutie Full HD.

In schimb, in mod surprinzator, capacitatea bateriei a fost putin diminuata, OnePlus 5 avand acum o baterie cu 100 mAh mai mica (3300 mAh in 2017, fata de 3400 mAh in 2016). Dar, in ciuda acestui detaliu, noul device are o autonomie mai buna. Conform site-ului expertreviews, care a efectuat propriile teste pentru bateriile celor doua telefoane, OnePlus 5 are o autonomie de pana la 1240 de minute, in timp ce modelul de anul trecut atingea doar 802 minute. Ca sa ne facem o idee corecta: Samsung Galaxy S8 Plus atinge 1233 minute, iar HTC U11, 798 de minute.

 Modificarile in materie de caracteristici par sa garanteze un plus important modelului din acest an, in schimb, la nivel de design, OnePlus 3T pare un telefon cu ceva mai multa personalitate. OnePlus s-a grabit sa nege asemanarea dintre modelul sau de top din 2017 si iPhone 7 Plus, dar in linii mari, design-ul pare imprumutat de la Apple. Acest lucru a atras deja cateva critici consistente in presa de specialitate de peste Ocean si nu numai. Ce ar fi totusi de reprosat acestei schimbari in bine pe care ne-o propune producatorul chinez pentru noul sau flagship? Probabil lipsa unei certificari IP, care a fost scoasa imediat din calcul de companie, precum si lipsa unui suport pentru carduri microSD, astfel ca va trebui sa ne multumim cu versiunea standard a memoriei interne (64 GB) sau sa platim mai multi bani pentru versiunea mai puternica (128 GB).

 Per total insa, intentia OnePlus este destul de clara: noul sau varf de gama face trecerea de la titulatura de "flagship killer" la flagship real, intrand intr-o competitie directa cu telefoane puternice in 2017 precum Samsung Galaxy S8, Huawei P10, HTC U 11 sau viitorul iPhone 8. Daca va avea succes sau nu, ramane de vazut. Cert este ca in primele teste efectuate, lucrurile merg bine pentru OnePlus 5. Testele multi-core si single-core din Geekbench, vorbesc de la sine: OnePlus 5 obtine rezultate apropiate de cel mai inalt nivel posibil pe piata in 2017!

 OnePlus 5 concluzie si recomandari

 Modelul OnePlus 5 nu se va ridica probabil la pretentiile fanaticilor Samsung si Apple, dar reprezinta fara indoiala un exemplu stralucitor despre ceea ce ar trebui sa fie un smartphone in 2017.  Se prea poate sa fii scapat de sintagma "flagship killer" si pare cel mai bun telefon pus la bataie de compania OnePlus de la infiintarea ei.

 Ca si in cazul celorlalte telefoane scumpe de pe piata, succesul sau va fi legat de pretul solicitat pentru el. Iar aici, producatorul va avea o problema pentru ca va trebui sa lupte pe un segment destul de inaccesibil pentru competitie. Chiar daca aspectul sau ne duce cu gandul la iPhone 7 Plus, telefonul arata foarte bine.

 Putem acuza lipsa de originalitate in acest caz, dar, nicidecum constructia sa, care este una stabila si atragatoare. Pretios si elegant, OnePlus 5 isi revendica dreptul de a fi protejat asa cum se cuvine. Va recomandam oferta de huse OnePlus 5 a site-ului Catmobile.ro, prima companie din Romania care ofera cea mai variata gama de accesorii pentru Oneplus 5.  

 OnePlus 5 pare un iPhone care ruleaza Android si se desparte in mod evident de trecutul varfurilor de gama precedente ale companiei chineze, datorita pretului sau. Asta nu schimba insa faptul ca modelul este la fel de bun ca oricare dintre telefoanele high-end ale momentului. Chiar daca nu este un telefon care sa ne confirme ca inovatia a atins cele mai inalte culmi, modelul din acest an este fara indoiala una dintre cele mai bune si mai rapide experiente pe Android. Cine-si doreste un smartphone puternic, rapid si elegant, cu siguranta ar trebui sa treaca OnePlus 5 pe lista sa scurta.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult