UniCredit vrea “parteneriate” cu clientii

Rasvan Radu

UniCredit vrea “parteneriate” cu clientii Data:28 martie 2012   Ora: 16:19

Grupul Italian UniCredit a anuntat o revenire pe profit in trimestrul IV al anului 2011, datorita veniturilor stabile din activitatea de business core, reducerii costurilor si provizioanelor mai reduse. Aceste rezultate denota soliditatea grupului financiar-bancar din punct de vedere al fundamentelor/indicatorilor financiari si valideaza strategia diversificata.

In Romania, grupul UniCredit este printre principalii trei finantatori ai economiei, prin entitatile sale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Leasing Corporation.

Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank din 2007, este si membru al ramurii europene a Comisiei Trilaterale, una dintre cele mai puternice structuri internationale elitiste de reflectie si dezbatere asupra problemelor cu implicatii globale.

Depozitele UniCredit pe termen mediu si lung au avut impactul dorit?
Depozitele pe 2, 5 si 7 ani au fost primite pe piata mult mai bine decat ne asteptam. In continuare, intentionam sa crestem volumul finantarilor prin atragerea de noi clienti si largirea surselor de finantare a bancii.

Ce pregatiti pentru clientii UniCredit Bank in 2012?
Anul acesta vrem sa ne marim numarul de clienti. Vrem sa facem “parteneriate” cu oamenii. Sa vindem pachete de produse cat mai atractive. Ne vom consolida relatia cu clientii prin noi initiative concentrate pe cresterea satisfactiei acestora. Vom avea oferte cat mai personalizate.

Cum vedeti economia romaneasca in acest an? Ne putem astepta la o redresare?
Nu ne asteptam la o redresare rapida a economiei Romaniei nici in 2012, avand in vedere incetinirea ritmului economic la nivelul zonei euro si nivelul inca redus al cererii interne. Aceste tendinte se vor suprapune, probabil, cu provocari legate de disponibilitatea lichiditatii si a capitalului precum si de costul acestora.

Ne putem astepta ca unele banci sa dispara?
Cresterea riscurilor asociate creditului si presiunea asupra marjelor, intr-un context lipsit de mari oportunitati de crestere, vor continua sa puna presiune pe veniturile si profitabilitatea bancilor.

Exista si potential. Cum va profita UniCredit de acesta?
UniCredit Tiriac Bank va dezvolta solutii pentru a valorifica sectorul IMM-urilor si proiectele finantate din fonduri europene. Ne vom concentra pe sustinerea IMM-urilor si co-finantarii proiectelor care acceseaza fonduri europene. La nivel structural, vom incuraja creditarea in lei si vom gestiona cu atentie situatia surselor noastre de finantare.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Interviuri asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Interviu cu Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu: care sunt provocarile din industria carnii din Romania in anul 2020

  Vlad Ciuburciu, directorul general Vascar, dintre principalele producții de conservare și pregătire a cărților din România, nu se ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Economisește utilizând inteligent cardul tău de credit și cumpărături

Un card bancar online îți poate aduce, în timp, economii importante. Ales cu atenție și folosit inteligent, acesta îți va ... citeste mai mult