Importanta unui presostat

Importanta unui presostat Data: 30 ianuarie 2019   Ora: 18:16

Un presostat este un dispozitiv electric care masoara presiunea dintr-un mediu anume si anunta in cazul in care sistemul a atins un anumit nivel de presiune, ori daca au existat scurgeri de presiune in limita selectata de cel care il foloseste.

Cum functioneaza?

Cand presostatul detecteaza o diferenta mare de presiune, acesta transmite o alarma in sistem pentru a avertiza utilizatorul ca presiunea s-a schimbat in mediul dat. Presostatul are doua porturi prin care intra presiunea in comutator. Daca presiunea dintr-un port este diferita de presiunea din celalalt, atunci presostatul va emite semnalul de alarma.

Intrebuintari:

In mare parte, presostatele sunt folosite cu scopul de a asigura un mediu de lucru sigur pentru orice mediu opereaza, dar si o mai buna functionare a acestuia. Acestea sunt folosite intr-o paleta larga de domenii, de la centralizarea presiunii unui boiler la sisteme hidraulice complexe. De cele mai multe ori, acestea sunt folosite in industrii pentru supravegherea automata si controlarea sistemelor care utilizeaza presiune. Astfel oferind o functionare mai eficienta si, mult mai important,mai sigura a echipamentelor.

Presostatul electric este prevatut cu un comutator care inregistreaza nivelul de preisiune din mediul in care a fost pus. Comutatorul este dispus deasupra unui senzor care poate fi activat de diferenta de presiune existenta in mediul respectiv. Asadar, daca exista o diferenta de presiune, acesta va transmite un semnal.

Printre avantajele unui astfel de dispozitiv electric se remarca faptul ca poate detecta si cele mai mici diferente de presiune, fapt ce previne accidentele nedorite si ofera o mai mare siguranta la locul de munca. Mai mult decat atat, asigura o presiune constanta si un flux invariabil pentru orice tip de sistem, chiar si pentru cele care folosesc debite mici. Are o durata lunga de viata, asadar, nu trebuie schimbat sau nu necesita reparetii des. Presostatul electric este de dimesiuni mici, deci nu ocupa prea mult spatiu, iar montarea acestuia este mai usoara in puctul dorit. Se poate folosi pe o varietate de utilaje ce folosesc presiunea in orice forma a ei. In plus, masuraturile si informatiile pe care astesta le ofera sunt precise.

Pentru un presostat de calitate, accesati siteul celor de la Bartrom, de unde puteti achizitiona produsul.


 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult