Generalitati despre sistemele de alarma

Generalitati despre sistemele de alarma Data: 11 octombrie 2017   Ora: 11:53

Sistemele de alarma si-au facut aparitia pe piata in urma cu foarte multi ani. Din dorinta normala a omului de a se simti protejat si in confort maxim, acesta a inceput sa construiasca diferite sisteme de protectie inca din cele mai vechi timpuri. In prezent folosim sistemele de alarma acasa, la birou si pe unde mai putem. Ele au devenit foarte populare cand tehnologia a devenit mai accesibila si din ce in ce mai multe persoane si-au impus un anumit standard de viata. Dupa ce au fost victime sau au vazut atacuri care s-au lasat in multe cazuri si cu violenta sau chiar decese, multe familii si chiar institurii nu au mai stat pe ganduri si au facut pasul catre un sistem de alarma.

 

Rolul sistemului de alarma este foarte simplu. Acesta trebuie sa protejeze locuinta sau orice alt loc pe care noi ni-l dorim, sa ne avertizeze cand cineva incearca sa intre acolo fara voia noastra, cand cineva este in zona respectivei zone sau chiar mai bine de atat, cand in interior apar probleme de alta natura. De exemplu o inundatie sau un incendiu.

Sistemele de alarma sunt in prezent solutii foarte populare de siguranta si protectie. Producatorii au facut schimbari in portofoliile lor si au gandit solutii nu doar pentru firme ci si pentru clientii finali, clienti care vor sa-si protejeze familia si locuinta. Deoarece sistemele de alarma au fost concepute in prima faza pentru a proteja insitutiile, acestea erau destul de costisitoare si greu de utilizat. Primind cereri foarte mari din partea utilizatorilor casnici, producatorii au inceput sa gandeasca solutii mai accesibile si mai usor de folosit.

www.SKUT.ro este un magazin specializat pe sisteme de alarma, echipamente de surpaveghere, solutii de incendiu, accesorii si echipamente auto. Magazinul va ofera o gama larga de produse cu preturi foarte avantajoase, garantie, drept de retur si asistenat post vanzare pentru a face o alegere corecta. Puteti ridica comanda din sediu si puteti testa produsele cumparate.

Sistemele de alarma se impart in doua categorii foarte mari. Sunt sisteme de alarma wireless si sisteme de alarma cablate, fiecare cu un scop clar in industrie. Sistemele de alarma cablate sunt destinate unei utilizarii mai complexe. Ele se instaleaza in companii, cladiri inalte sau in zone foarte mari. Avand o conexiune permanenta pe cablu, bruierea lor este imposibila. Sunt alimentate constant de la o sursa de energie, iar legatura intre dispozitive este realizata prin cablu, cel mai adesea trasat prin pereti.

Sistemele wireless sunt utilizate in spatii mai mici, acasa sau la birouri cu o suprafata modesta. Acestea sunt mult mai usor de folosit. Se alimenteaza de la baterie, iar conexiunea intre componente este realizata wireless, astfel ca exista nici un fir. Nu trebuie intervenit la cladire, iar instalarea este foarte usoara. Limitarea lor este data de baterie, care trebuie verifica periodic de la an la an, si de raza de acoperire a semnalului. Senzorii nu trebuie montati la o distanta prea mare de centrala, iar in cazul in care este nevoie de acest lucru se pot utiliza diferite repetoare de semnal. Totusi, solutia wireless ramane una foarte buna pentru utilizatorii finali, cei care vor un sistem de alarma pentru acasa.

In componenta unui sistem de alarma intra 5 elemente importante: centrala, tastatura, senzorii, sirena si bateria.

Centrala este cea care urmeaza sa ia toate deciziile. Este creierul intregului sistem si la ea se vor conecta toate celelalte componente. Este recomandat sa fie montata intr-o zona sigura, ferita de ochii lumii.

Senzorii sunt cei care vor detecta diferitele probleme. Cei mai populari sunt senzorii de miscare. Acestia detecteaza miscarea dintr-o anumita zona, iar majoritatea sunt imuni la animale, astfel incat sa nu declanseze o alarma daca un caine trece prin dreptul lor. Se monteaza in general in dreptul cailor de acces.

 

Sirena este cea care porneste atunci cand senzorul a detectat o problema, iar centrala a analizat situatia. Cand sirena porneste vom sti exact ce problema avem deoarece va avea tonalitati diferite in functie de senzorul declansat. Sirena poate fi de interior sau exterior si este cea mai galagioasa componenta.

Tastatura este calea de acces dintre om si sistemul de alarma. Tastatura are diferite forme si ne permite sa pornim centrala, sa o dezarmam sau sa efectuam setari sau lucrari de mentenanta.

Modulul GSM este si el un dispozitiv foarte util. Acesta transmite informatii despre o posibila intrare prin efractie direct pe telefonul mobil al proprietarului. Cu ajutorul acestui modul poti transforma cu usurinta intregul sistem intr-o alarma GSM ieftina.

 

Bateria este solutia de rezerva pentru cazurile in care reteaua de curent electric a picat. Ea mentine sistemul in viata pret de cateva ore sau minute pana cand totul revine la normal.

La SKUT.ro o sa gasesti sisteme de alarma la preturi foarte atractive. Viziteaza magazinul pentru o oferta de nerefuzat. 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult