Evaziune la jocuri de noroc in Harghita - Asta au gasit politistii

Evaziune la jocuri de noroc in Harghita - Asta au gasit politistii Data: 14 septembrie 2018   Ora: 16:16

in industria jocurilor de noroc activeaza tot felul de oameni. Cei mai multi sunt corecti, platindu-si integral taxele si impozitele. Cum nu exista padure fara uscaturi ... mai multe persoane din au fost retinute „ sub aspectul savarsirii infracţiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor”, intr-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita.

Informatia a fost furnizata de „Romania Libera”, sursa citata detaliind: „ Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011 - 2018, persoanele posibil implicate in activitatea infracţionala ar fi rulat aproximativ 22.000.000 de lei, prin conturile unor persoane fizice si juridice, existand suspiciunea de omisiune a evidenţierii in actele contabile a unor venituri provenite din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot-machine si neplata impozitului pe profit datorat bugetului consolidat al statului”.

78 de „pacanele” ridicate

Ce au ridicat politistii in urma celor 60 de perchezitii domiciliare: aproape 67.000 de lei, 78 de aparate de tip slot-machine si 169 de chei pentru acestea, un pistol cu gaze, multiple inscrisuri, sigilii, marci de verificare metrologica, placi de baza, contoare in/out, calculatoare, medii de stocare, telefoane mobile, cartele SIM si alte documente de evidenţa contabila.

Vorbim despre un caz in care persoane care au rol de „operatori de jocuri de noroc” au incercat sa pacaleasca statul, nu pe jucatorii care le-au calcat pragul. Cel putin acestea sunt informatiile pe care le avem in acest moment, dar e greu de crezut ca asemenea oameni, predispusi sa comita infractiuni, au fost corecti cu clientii. Am tot citit despre jucatori care au incercat sa triseze la pacanele, dar este valabil si reversul medaliei.

Industria offline e greu de controlat

in 2016, s-a scris despre falsificatorii jocurilor de noroc coordonati de un anume Márton Antal Attila, care puneau dispozitive artizanale numite „frane” pe aparatele electronice, resetau softurile acestora, pentru a impiedica castigurile mari, iar daca se intampla sa se castige un premiu consistent, acesta nu era platit. impreuna cu un asociat, Márton Antal Attila ar fi creat o reţea de sali de jocuri de noroc in toata ţara, cele mai reprezentative fiind in municipiile Targu Mures, Bucuresti, Galaţi, Iasi, Medias, Ploiesti si Targu Jiu. Potrivit adevarul.ro, peste 500 de aparate electronice de jocuri de noroc au fost amplasate in peste 200 de locuri publice din judeţele Bacau, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Covasna, Damboviţa, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis si Valcea.

Adevarul este ca industria jocurilor de noroc online este greu de controlat, atat de stat, cat si de clienti. in acest moment, este imposibil ca autoritatile sa cunoasca exact cati bani sunt incasati intr-un slot machine. Cu atat mai greu este de monitorizat cat castiga un client la pacanele, apropo de ideea ca operatorii sa raporteze toate castigurile care depasesc o anumita suma. Ar insemna ca proprietarul pacanelelor sa pozitioneze un om langa fiecare aparat, pentru a nota cat castiga fiecare client, impreuna cu datele de identificare aferente. „Asta ar insemna sfarsitul cazinourilor terestre”, a declarat un reprezentant al industriei.

Cazinourile online sunt mai sigure

Din acest punct de vedere, cazinourile online, fie ca vorbim de Vlad – singurul 100% autohton, fie ca ne referim la operatori externi care au obtinut licenta in Romania, au garantia unei duble sigurante.

in primul rand, afacerea este atat de serioasa si sunt atat de multi bani in joc, incat operatorul nu isi va pune niciodata in pericol licenta incercand sa faca evaziune fiscala. in al doilea, clientii pot fi siguri ca nu vor fi „furati” de softuri, pentru ca scripturile sunt cumparate de la producatori seriosi, ale caror branduri garanteaza pentru corectitudinea jocului. in plus, operatorii licentiati sunt controlati cu regularitate de specialistii trimiti de autoritati.

Asadar, e de la sine inteles de ce tot mai multi jucatori „migreaza” in online.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Cum sa strangi mai multi bani – sfaturi practice pe care trebuie sa le aplici

Stransul banilor este o arta si trebuie sa ai un talent nativ ca sa reusesti sa faci economii. Iar un lucru este cert: unii oameni reusesc sa stranga bani indiferent de situatie, in timp ce altii au mai multe datorii decat banii pe care ii incaseaza ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult