Economia ar putea sa avanseze cu 2% in 2011

Economia ar putea sa avanseze cu 2% in 2011 Data: 19 aprilie 2011   Ora: 12:34

Economia romaneasca ar putea avansa cu 2% sau mai multe, in functie de avantul investitiilor straine directe si de progresul proiectelor de infrastructura, potrivit economistului-sef al BCR, Lucian Anghel.

Industria a reprezentat baza relansarii economice in 2010, exporturile depasind in medie cu 10% perioada de pre-criza. Principalele ramuri care au sustinut exporturile au fost industriile auto, de calculatoare si produse electronice, industria metalurgica si de echipamente.

Constructiile insa se afla inca pe un teren nesigur. Chiar daca guvernul face eforturi pentru relansarea proiectelor de infrastructura, este nevoie de coerenta pentru realizarea obiectivelor pe termen mediu si lung.

Economistul-sef al BCR spune ca nici consumul nu va inregistra o crestere spectaculoasa pe parcursul acestui an.

"Increderea consumatorilor s-a imbunatatit intr-o oarecare masura, dar este inca mult sub nivelul mediu din pre-criza.", a declarat Lucian Anghel.

In luna martie, inflatia a tins un nivel record, iar situatia nu se va redresa nici lunile urmatoare.

"Dupa evaluarea impactului asupra inflatiei generat preturile administrate si de evenimentele politice recente din Nordul Africii si Orientul Mijlociu, am decis revizuirea in crestere a prognozei de inflatie la peste 5% pentru finalul acestui an.", a adaugat Lucian Anghel.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult