Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 4 iulie-8 iulie 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 4 iulie-8 iulie 2011 Data: 4 iulie 2011   Ora: 12:00

Leul a avut o evolutie pozitiva in prima parte a saptamanii in raport cu moneda unica, cursul oficial mentinandu-se in jurul nivelului de 4,21 lei/euro.

Fondului Monetar International (FMI) a aprobat marti prima evaluare a noului acord cu Romania, de tip preventiv, urmand a fi eliberata o a doua transa, de aproximativ 480 de milioane de euro.

Pe de alta parte, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, constata miercuri o incetinire a cresterii economice in trimestrul II, mentinandu-si totusi prognoza de crestere de 1,5% pe intreg anul. Tot miercuri, parlamentul Greciei a aprobat planul de austeritate pe cinci ani propus de guvern, determinand o apreciere a monedei unice la nivel international.

Oglindind aceste evenimente, leul a intrat, incepand de joi, pe un trend descendent, cursul EUR/RON depasind nivelul de 4,24.

Fata de dolarul american, leul s-a consolidat de la nivelul de 2,97 lei/unitate luni, la 2,29 lei/unitate la finele saptamanii.

Evolutie saptamanala

Moneda nationala s-a depreciat luni nesemnificativ in raport cu euro, cursul de referinta fiind 4,2192 lei/euro, comparativ cu nivelul de vineri, de 4,2160 lei/unitate. Totodata, leul a scazut fata de dolarul american in prima zi a saptamanii, la 2,9718 lei/unitate de la 2,9523 lei/unitate vineri.

Leul s-a apreciat usor fata de euro marti, cursul coborand la 4,2115 lei/euro, dar si fata de dolarul american, cotatia oficiala fiind 2,9491 USD/RON.

Cursul EUR/RON s-a mentinut relativ stabil miercuri, leul inregistrand o depreciere nesemnificativa, la 4,2157 lei/euro. Pe de alta parte, moneda nationala s-a apreciat in raport cu dolarul american, la 2,9274 lei/unitate.

De joi, leul a inceput sa piarda teren in fata monedei unice, cursul oficial sarind la 4,2341 lei/euro. Fata de dolarul american, leul s-a apreciat nesemnificativ, 2,9259 lei/unitate.

Moneda nationala a incheiat sedinta in scadere fata de euro, cursul oficial de vineri fiind 4,2419 lei/euro. Leul a ramas stabil fata de dolarul american, cursul USD/RON fiind 2,9260.

In urmatoarea saptamana, evolutia monedei nationale va fi legata in continuare de evenimentele externe.

Analistii se asteapta ca Banca Centrala Europeana sa majoreze joi dobanda de politica monetara, stabilita in aprilie la nivelul de 1,25%. Majorarea dobanzii va impulsiona moneda unica pe pietele internationale.

Corelarea crizei din Grecia cu Romania in perceptia jucatorilor de pe piete a dus la cresterea cursului EUR/RON peste nivelul de 4.25. Prin urmare, calmarea situatie din Grecia poate aduce o apreciere a leului in jurul nivelului de 4,21-4,22 in aceasta saptamana.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult