Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 29 aug - 2 sept 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 29 aug - 2 sept 2011 Data: 26 august 2011   Ora: 15:23

Asa cum am prevazut in analiza de saptamana trecuta, cursul de schimb a atins vineri minimul ultimelor trei saptamani, pe fondul unei evolutii pozitive a burselor in ultimele 5 zile.

Sfarsitul acestei saptamani a adus surprize si pe piata aurului. Daca luni la randul, cotatiile metalului pretios au batut recorduri dupa recorduri de crestere, aurul s-a depreciat in ultimele doua zile cu aproape 200 dolari.

Cu toate acestea, pietele sunt dominate de un sentiment de neliniste, inaintea discursului sefului Fed, Ben Bernanke.

Investitorii asteapta masuri de sustinere a economiei si de la discursul din acest an, dar putini sunt cei care anticipeaza ca banca centrala sa actioneze la fel de agresiv ca anul trecut. Analistii anticipeaza ca Bernanke va anunta masuri etapizate.

Inceputul politicii de QE3 a fost facut deja in urma cu doua saptamani cand Bernanke a spus ca politica monetara relaxata se va materializa prin anuntarea perioadei de mentinere a dobanzii de politica monetara. Asadar, este putin probabil ca Fed sa aiba la dispozitie multe alte instrumente pe care le poate utiliza pentru linistirea pietelor.

Evolutie saptamanala

In prima zi a saptamanii, cursul de schimb era de 4,2611 lei/euro, in crestere cu 0,14% fata de sedinta precedenta. Leul a continuat sa se aprecieze si in cea de-a doua zi a saptamanii, cursul de referinta fiind stabilit la 4,2579 lei/unitate.

Miercuri, leul s-a apreciat pentru a treia zi consecutiv, BNR anuntand un curs de referinta de 4,2488lei/euro.

Joi, in schimb, leul a pierdut teren in fata monedei unice, care s-a apreciat usor, cu 0,09%, cursul de schimb fiind de 4,2525 lei/euro. Vineri, leul a inregistrat cea mai mare cotatie a ultimelor trei saptamani, cursul BNR fiind de 4,2449 lei/euro.

Previziuni

Si in saptamana urmatoare ne asteptam ca leul sa se aprecieze fata de moneda unica, in lipsa unei "atentii" speciale din partea investitorilor financiari straini pentru moneda Romaniei. BNR pare confortabil cu un nivel al monedei nationale in banda 4,2 – 4,25 desi in opinia analistilor eFin.ro leul ar trebui sa se aprecieze mai puternic catre un nivel apropiat de 4,1. Singurul factor perturbator major ar fi noi nelinisti pe pietele internationale si un sentiment negativ asupra pietelor emergente.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult