Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 25 iulie-29 iulie 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 25 iulie-29 iulie 2011 Data: 25 iulie 2011   Ora: 11:00

Moneda nationala a avut o evolutie favorabila in saptamana analizata, cursul EUR/RON coborand de la nivelul de peste 4,27 in ultima zi a saptamanii precedente, la 4,22 la sfasitul sedintei de vineri.

Saptamana a fost din nou dominata de demersurile privind solutionarea crizei din Grecia. Liderii europeni au hotarat in cadrul summitului de joi de la Bruxelles sa acorde Greciei un al doilea pachet de ajutor financiar in valoare de 158 de miliarde de euro. Uniunea Europeana si Fondul Monetar International vor asigura 109 miliarde de euro din aceasta suma, in timp ce 49 miliarde de euro constituie contributia sectorului privat.

Evolutie saptamanala

Leul s-a apreciat usor in fata monedei unice in prima zi a saptamanii, cursul oficial fiind de 4,2685 lei un euro. Vineri, un euro era cotat la 4,2717 lei.

Cursul EUR/RON a continuat sa scada marti si miercuri, cursul oficial stabilit de banca centrala fiind de 4.256lei/unitate, respectiv de 4.243lei/unitate.

Joi, leul s-a depreciat nesemnificativ in fata monedei euro, cursul oficial BNR fiind stabilit la 4.2454lei/euro. Pierderea inregistrata de moneda nationala, singulara de altfel in aceasta saptamana, se explica prin avansul monedei unice in urma acordului dintre Germania si Franta cu privire la acordul pentru Grecia. Totodata, pe piete s-a resimtit tensiunea preliminara summitului de urgenta al Uniunii Europene desfasurat joi la Bruxelles.

Anuntarea unui nou pachet de ajutor financiar pentru Grecia a restabilit increderea investitorilor de pe pietele financiare. Astfel, cursul EUR/RON a coborat la 4,2233.

Previziuni

Evolutia monedei nationale pe termen scurt va fi influentata in continuare de evenimentele externe. Consideram ca leul nu va depasi pragul psihologic de 4,3 in perioada urmatoare, avand in vedere progresele macroeconomice, pe de o parte, si politica urmarita de banca centrala, pe de alta parte.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult