Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 22-26 august 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 22-26 august 2011 Data: 19 august 2011   Ora: 17:37

Dupa o saptamana agitata pe pietele internationale, in care cursul EUR/RON a atins cel mai inalt nivel de la inceputul anului, de 4,2855, moneda nationala s-a apreciat treptat in aceasta saptamana, mentinandu-se in banda de variatie 4,25-4,27.

Avansul modest al economiei in al doilea trimestru, de 0,2% comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica, a stimulat totusi increderea investitorilor fata de tara noastra, avand in vedere rezultatele generale mai slabe din Europa. Astfel, Germania a avut o crestere trimestriala de 0,1% in trimestrul doi, in timp economia Frantei a stagnat in al doilea trimestru.

Pe de alta parte, rezultatele negative privind piata muncii din Statele Unite, anuntate spre sfarsitul saptamanii, au produs un nou val de scaderi pe bursele americane si, implicit, asiatice si europene. Aversiunea la risc in crestere a investitorilor a determinat deprecierea monedelor din regiune la sfarsitul saptamanii.

Evolutie saptamanala

Cursul de referinta EUR/RON stabilit de banca centrala luni a fost 4,2706, in scadere cu 0,78 bani fata de sedinta precedenta. Leul a continuat sa se aprecieze miercuri si joi in raport cu moneda unica, referinta ajungand la 4,2609 lei/unitate, respectiv 4,2567 lei unitate.

Tendinta de apreciere s-a oprit vineri, cursul urcand la 4.2669, ca urmare a unei noi serii de scaderi a burselor internationale.

Previziuni

Perioada urmatoare va fi marcata de volatilitate inalta. Este putin probabil ca investitorii financiari straini vor avea timpul si linistea necesare pentru a-si evalua pozitiile in leul romanesc. In aceste conditii, moneda nationala va evolua sub presiunea a doua forte concurente: volatilitatea generala a valutelor emergente, respectiv determinarea Bancii Nationale de a mentine leul cat mai aproape de 4,25.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult