Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 20 iunie-24 iunie 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 20 iunie-24 iunie 2011 Data: 20 iunie 2011   Ora: 11:35

Leul a urmat saptamana trecuta o tendinta de depreciere fata de principalele valute, euro si dolarul american, pe fondul turbulentelor de pe plan international. Astfel, in timp ce in Grecia au avut loc proteste ample fata de masurile de austeritate pe care guvernul intentioneaza sa le adopte pentru a reduce imensa datorie a statului elen, cursul EUR/RON a depasit nivelul de 4,22, iar cursul USD/RON s-a apropiat de 3 lei pe unitate.

Leul s-a depreciat si fata de monedele tarilor din Centrul si Estul Europei, care par a fi mai corelate cu moneda unica. Aceste evolutii arata inca o data fragilitatea leului romanesc si lipsa de incredere a investitorilor financiari in tara noastra, relativ cu ceilalti membri ai UE din zona noastra.

Moneda nationala s-a depreciat marti in raport cu moneda unica, BNR stabilind un curs de 4,1732 lei pentru un euro, in crestere fata de ziua de vineri, cand un euro costa 4,1566 lei. Leul s-a depreciat marti si fata de dolarul american, la 2,8888 lei un dolar.

Miercuri, leul a continuat sa se deprecieze atat fata de moneda unica, la 4,1756 lei un euro, cat si fata de dolarul american, cotat la 2,9168 lei.

Joi, cursul EUR/RON a depasit nivelul 4,2, cursul de referinta afisat de banca centrala fiind de 4,2088 lei pentru un euro. Totodata, dolarul s-a apreciat puternic fata de leu, cursul USD/RON urcand la 2,9820.

Moneda nationala a incheiat saptamana in scadere fata de moneda euro, cursul ajungand la 4,2291 lei pe unitate, si s-a apreciat usor fata de dolarul amercan, BNR stabilind un curs de 2,9734 lei pe unitate.

Pentru saptamana 20-27 iunie, presiunile de depreciere raman ridicate, singura speranta pentru revenirea leului fiind legata de interventia BNR. Astfel, asteptam un curs in banda de fluctuatie 4,25 - 4,3 fara o interventie pe piata a bancii centrale si in jurul a 4,22 lei pentru un euro daca oficialii BNR vor hotari sa sustina moneda nationala.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult