Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 12-16 septembrie 2011

Curs valutar-evolutie saptamanala si previziuni 12-16 septembrie 2011 Data: 9 septembrie 2011   Ora: 16:10

Desi ne asteptam la aprecierea monedei nationale pe fondul restabilirii increderii investitorilor ca urmare a confirmarii datelor de crestere a produsului intern brut in trimestrul al doilea, leul s-a depreciat fata de moneda unica pe parcursul acestei saptamani, pe fondul tensiunilor de pe plan international.

Indicii bursieri din intreaga lume au scazut dupa publicarea datelor privind piata muncii din Statele Unite ale Americii, potrivit carora niciun loc de munca nu a fost creat in luna august.

Totodata, deficitele Greciei si Italiei au revenit in atentia investitorilor, iar tensiunile politice din Germania, statul catre care se indreapta toate sperantele cu privire la solutionarea crizei din zona euro, au amplificat nervozitatea de pe piete, ducand la noi prabusiri pentru bursele europene.

Mult asteptatul discurs al presedintelui american Barack Obama a esuat sa redea investitorilor increderea, nu atat ca urmare a masurilor propuse de presedinte, cat a climatului disfunctional care caracterizeaza mediul politic american. Disensiunile dintre cele doua partide americane s-au accentuat pe parcursul lunii august, culminand cu decizia istorica a agentiei Standard & Poor's de a retrograda ratingul de top al SUA.

Programul de stimulare a pietei muncii, in valoare de 447 miliarde dolari, include extinderea asigurarii de somaj, modernizarea scolilor si proiecte de infrastructura. Cea mai mare parte, de 240 miliarde dolari, este destinata reducerilor de taxe atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.

Evolutie saptamanala

Leul a scazut in prima zi a saptamanii, cotatia stabilita de banca centrala fiind de 4,2429, in crestere cu 0,11 bani fata de sedinta precedenta. Leul a continuat sa se deprecize marti, cand un euro se tranzactiona cu 4,251, lei. Miercuri, moneda nationala a cunoscut singura crestere din aceasta saptamana, cursul de referinta coborand la 4,2353 lei un euro. Joi si vineri, leul si-a reluat tendinta de depreciere, cursul fiind de 4.2457 lei/unitate, respectiv 4,2657 lei/unitate.

Previziuni

Prognozele presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, si ale presedintelui Fed, Ben Bernanke, potrivit carora ne putem astepta la o crestere economica modesta, vor influenta atitudinea pietelor si in perioada urmatoare, perspectivele ramanand nefavorabile.

In continuare, sunt asteptate rezultatele intalnirii ministrilor de Finante ai grupului G7, care se defasoara astazi la Marsilia.

Prin urmare, evolutia leului va fi influentata de evolutiile economice din SUA si zona euro, insa este putin probabila o deviatie din banda de variatie 4,2-4,3. Cel mai probabil, leul se va tranzactiona in aceasta saptamana catre nivelul superior al acesteia.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult