De ce este important pentru un student să aibă un job part time

De ce este important pentru un student să aibă un job part time Data: 3 aprilie 2023   Ora: 18:16 De ce este important pentru un student să aibă un job part time

Fiecare loc de muncă are un scop și joacă un rol important în viața fiecărui om. Salariul obținut în urma prestației la job este până la urmă modul în care-ți plătești facturile, te întreții și-ți câștigi existența în viitor. Iar un job part time este un prim pas profesional important pentru orice student.

Un job part time poate să nu aibă legătură directă cu domeniul de care ești interesat, însă cu siguranță anumite aspecte ale jobului te pot ajuta să câștigi experiență și să-ți conturezi un CV atractiv pentru viitorii angajatori. Adesea, locurile de muncă cu fracțiune de normă implică munca în ture. Aceste ture sunt de obicei rotative cu alți lucrători cu fracțiune de normă.

Ce importanță are un job part time

Dacă mergi la facultate într-un alt oraș decât cel în care te-ai născut și plătești chirie pentru a sta acolo, vei avea negreșit nevoie de un job part time pentru a-ți acoperi cheltuielile. Lucrul în timpul facultății este o necesitate pentru unii și o modalitate de a câștiga bani de cheltuieli suplimentare pentru alții. Datorită unui loc de muncă cu jumătate de normă, un student va deprinde abilități pe care n-ar fi avut ocazia să le învețe la școală sau la facultate. Și, în plus, mai sunt și multe alte beneficii asociate unui job part time pe care le analizăm puțin mai jos: 

Ai un venit stabil

Deși este cel mai evident beneficiu, el rămâne unul dintre cele mai mari avantaje ale lucrului cu fracțiune de normă în timp ce ești la facultate sau la școală. Un venit constant îți permite să-ți plătești taxele de școlarizare, chiria sau să obții mai mulți bani pentru a ieși în oraș. Abilitatea de a-ți cumpăra singur lucruri îți va oferi un sentiment extrem de plăcut de independență. Vei învăța totodată importanța gestionării banilor. Când începeți să câștigați banii dvs., veți obține o mai bună înțelegere a modului în care îi puteți gestiona și vei deprinde lecții importante de finanțe personale, cum ar fi beneficiile bugetării și importanța economisirii.

Vei deprinde abilități utile

Nu toate abilitățile pot fi deprinse la un colegiu sau la o universitate. În schimb, un job part time te poate ajuta să înveți să-ți manageriezi mai bine timpul, să muncești în echipă și cu clienții, să comunici clar, să fii mai organizat și să rezolvi eficient problemele care apar. În plus, când îți redactezi CV-ul și aplici la joburi full time, faptul că ai avut deja un job part time te va ajuta să te faci remarcat de angajatori. Nu contează dacă urmezi o facultate de contabilitate, dar lucrezi momentan în relații cu clienții pentru o companie IT. Orice job part time pe care îl ai atunci când ești student te va ajuta să deprinzi abilități practice pe care le vei folosi în jobul cu normă întreagă pe care-l vei ocupa după absolvire.

Vei deveni un maestru când vine vorba de managementul timpului

 

Un job part time te va ajuta să descoperi cum să-ți gestionezi timpul mai eficient. Odată cu scăderea timpului liber care vine la pachet cu un job part time, vei fi nevoit să-ți îmbunătățești automat abilitățile de gestionare a timpului. Vei învăța cum să-ți folosești timpul mai isteț și cum să profiți din plin de timpii morți. Vei învăța, de asemenea, importanța de a deveni mai organizat. Poate părea dificil de la distanță, dar este o abilitate care, o dată ce este perfecționată, te va ajuta pe tot parcursul drumului tău profesional. 

Mii de locuri de muncă entry-level sunt disponibile acum pe eJobs.ro, ca cele de game tester sau sofer, daca detii deja permis de conducere. Daca ești interesat și de alte poziții, sau chiar de un internship, poți accesa eJobs.ro pentru a descoperi care sunt opțiunile momentului. Iar în cazul în care cele cu prezență la birou nu te satisfac, există firește și numeroase variante de remote jobs!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult