De ce ar trebui sa instalati un sistem de supraveghere video

De ce ar trebui sa instalati un sistem de supraveghere video Data: 22 martie 2019   Ora: 16:00

Indiferent de dimensiunea afacerii dumneavoastra, supravegherea video a acesteia poate fi o necesitate. Pericolele la adresa afacerii sau angajatilor pot fi atat de natura fizica, cat si psihica. Asa ca... poate ar trebui sa instalati un sistem de supraveghere video. Iata cateva elemente pe care ar trebui sa le luati in considerare conform expertilor de la www.SKUT.ro

Poate reduce furturile atat din interior, cat si din exterior

Furtul ramane si astazi una din cele mai mari probeleme de care se loveste o afacere. La nivel global se estimeaza ca au loc anual peste 275 milioane de furturi in domeniul comertului. In ceea ce priveste identificarea celor care comit furtul, problema este si mai mare, doar unul din 46 de autori de furturi fiind gasit. Ce e si mai ingrijorator e ca dintre cei identificati ca au sustras produse, unul din sase sunt angajati ai respectivei firme. Evident, nici firmele care nu sunt implicate in comert nu prezinta exceptii cand vine vorba de furt, deci instalarea unui sistem de camere supraveghere skut.ro ar fi mai mult decat necesar.

Imbunatateste modul in care se lucreaza in firma

Instalarea unui sistem de supraveghere video va poate ajuta foarte mult si cand vine vorba de modul in care se lucreaza in interiorul firmei. Puteti vedea exact cum si cat lucreaza fiecare angajat, puteti lua o decizie mult mai avizata cand vine vorba de numarul personalului necesar, puteti aduce schimbari in fluxul de munca, toate acestea dupa o analiza a supravegherii video. S-ar putea sa ramaneti surprinsi de cate informatii va poate oferi un astfel de sistem.

Creste productivitatea si profitul

Cele mai multe studii indica faptul ca prezenta unui sistem de supraveghere video, duce la o crestere semnificativa a productiei si evident, a profitului. De exemplu, monitorizarea video a angajatilor inseamna mai putin timp pierdut in urmarirea acestora si mai mult timp castigat dedicat unor activitati mai productive.

media/imagini_articole

Scade hartuirea de orice fel

In ziua de azi, atmosfera la locul de munca este deosebit de importanta pentru angajati si nu numai. O atmosfera pacuta, cu moral ridicat, duce la productivitate crescuta si la fidelizarea angajatilor. Dar, o astfel de atmosfera nu e intotdeauna una usor de relizat. Hartuirea la locul de munca ocupa una din principalele nemultumiri ale angajatilor. Instalarea unui sistem de supraveghere video, poate duce la impiedicarea aparitiei unui comportament nociv in cadrul firmei, pentru ca atunci cand o persoana stie ca este supravegheata, comportamentul acesteia se imbunatateste. Daca totusi un astfel de comportament are loc, inregistrarile video pot oferi dovezile necesare pentru a lua o decizie sau alta intr-un anumit caz.

Reduce incidentele violente de la locul de munca

La fel ca si in cazul hartuirii, impiedicarea violentei la locul de munca reprezinta un aspect ce trebuie luat in considerare de catre un angajator. Sistemele de supraveghere video instalate la locul de munca pot impiedica incidentele violente, distrugerea de bunuri sau vandalismul, inainte ca acesta sa aiba loc. In cel mai rau caz, inregistrarile video pot oferi probele necesare pentru a lua cea mai adecvata masura in cazul in care un astfel de eveniment a avut loc.

Concluzie

In mod evident, inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste instalarea unui sistem de supraveghere video in cadrul afacerii dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare multe aspecte. De exemplu, unii angajati nu se simt in largul lor cand stiu ca sunt supravegheati, iar asta poate duce la un stres suplimentar pentru ei, anxietate, un nivel ridicat de oboseala, iar asta poate insemna o scadere a productivitatii. Trebuie sa luati in considerare atat potentialele efecte negative, cat si cele pozitive, sa le puneti in balanta, iar la final sa luati cea mai buna decizie.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult