Cum te pregatesti de fluctuatiile bursiere din 2019

Cum te pregatesti de fluctuatiile bursiere din 2019 Data: 12 decembrie 2018   Ora: 18:16

Previziunile pesimiste cu privire la o criza financiara care ar urma sa inceapa in 2019 au creat panica printre investitori. Multi cred ca cea mai buna varianta este sa vanda acum, sa ramana pe cash si sa astepte.



Totusi, ce e de facut de vreme ce nimeni nu stie sigur ce va fi in anul care vine? Cel mai important este sa fim prevazatori. Sa fim pregatiti de o eventuala scadere pe burse si actiuni. Pentru ca, statistic vorbind, problema nu se pune daca se vor prabusi, ci mai degraba cand se va intampla asta.



Sa ai fonduri de rezerva



Depozitele bancare sunt utile in multe situatii. E bine sa fii prevazator si sa nu iti tii toti banii investiti in piata. Banii cash iti permit sa profiti de oportunitatea pe care o poate aduce un accident de pe piata de capital.



In timpul crizei financiare majore din 2008/2009, valoarea multor companii din piata a scazut chiar si cu 60%. Daca cineva avea fondurile si curajul necesare sa le cumpere la preturi ieftine, acum ar fi inregistrat castiguri imense.



Sa analizezi din timp oportunitatile



Atunci cand piata bursiera se prabuseste, este posibil sa fie dificil sa apesi butonul "Cumpara". Prin urmare, ar trebui sa realizezi din timp analize privind burse si actiuni care ti se par interesante. Si sa iti Esti trecut pe unde ai trecutnotezi un pret la care ai fi dispus sa cumperi. In plus, cu o astfel de lista de cumparaturi nu vei risca sa te avanti in achizitii dubioase.



Sa iei masuri in timpul fluctuatiilor bursiere



Putem pregati tot ce vrem, dar in timpul unei caderi a pietei de capital, daca nu vom actiona, toate aceste pregatiri devin inutile. Lista de cumparaturi pe care o avem la dispozitie e utila pentru a actiona dintr-o perspectiva logica, in loc sa fim coplesiti de emotii si acestea sa ne conduca actiunile.



Nu putem anticipa cu siguranta cand se va inregistra o prabusire a pietei financiare, dar daca vom investi constant o anumita suma, avem sansa sa cumparam actiuni la un pret relativ scazut. Consecventa in cumpararea de actiuni iti garanteaza si faptul ca nu ramai brusc fara fonduri disponibile.



E important de retinut faptul ca piata bursiera si economia au o ciclicitate. Daca actionezi in timpul unei recesiuni, vei fi rasplatit in perioada urmatoare, de redresare economica.



Probabil ca unul dintre cele mai importante sfaturi este: Cumpara pentru ca iti doresti sa detii mai multe afaceri, nu pentru ca pretul actiunilor a scazut!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult