Cum sa folosesti cardul de credit eficient!

Contestat de multi pentru costurile pe care le implica, cardul de credit este un produs bancar flexibil si eficient, al carui numar de utilizatori este in continua crestere.
Perioada de gratie cu dobanda 0, plati in rate fixe fara dobanda sau dobanzi preferentiale, bonusuri la cumparaturi, diferite tipuri de asigurari, programe de loialitate–sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce cardul de credit.
Cardurile de credit sunt prevazute cu o perioada de gratie de pana la 56 de zile, interval in care posesorii acestora pot utiliza banii imprumutati fara sa plateasca dobanda, daca achita in totalitate suma utilizata pana la sfarsitul perioadei de gratie.
Asadar, folosit responsabil, cardul de credit poate aduce multe beneficii, in timp ce in sens contrar poate duce la “faliment”. Dobanda practicata de banci pentru cardul de credit este considerabil mai mare decat in cazul creditelor de nevoi personale, aceasta depasind in unele cazuri 30% pe an!!
Portalul de servicii financiare www.eFin.ro iti prezinta 6 sfaturi ce ar trebui avute in vedere pentru a transforma cardul de credit intr-un instrument util si eficient:
1. Daca ai luat un imprumut de pe cardul de credit, achita lunar mai mult decat suma minima admisa de institutia de credit, care de regula acopera doar nivelul dobanzii. In acest fel, vei putea rambursa mai ieftin si intr-un timp mult mai scurt creditul.
2. Ramburseaza la timp suma minima de plata intrucat, in caz contrar, banca iti poate percepe o taxa de rambursare intarziata si dobanda de penalizare, iar cardul va fi blocat.
3. Nu extrage bani de la bancomat! Comisioanele percepute de banci pentru astfel de operatiuni nu sunt de neglijat. De exemplu, Banca Comerciala Carpatica (Visa Smart) percepe un comision de 1%, minim 5 lei pentru retragerile de ATM-urile proprii, Intesa Sanpaolo Bank (MasterCARD Standard) 1%+4 lei, BCR ( Powercard BCR Standard) 2%, minim 4,5 lei etc.
4. Intereseaza-te de facilitatile care vin la pachet cu cardul de credit. Cele mai multe carduri de credit au o multime de asigurari, printre care se numara cea de viata, deces, cele pentru calatorii in strainatate, pentru inchirieri auto etc.
5. Profita de reducerile pe care le ofera magazinele partenere ale bancii de la care ai obtinut cardul de credit!
6. Plateste direct cu cardul si acumuleaza punctele bonus oferite de banca pentru utilizarea cardului de credit pentru cumparaturi la comercianti!
Asadar, daca ai obtinut un card de credit, foloseste-l cat mai des la plati, dar fara sa te indatorezi mai mult decat poti rambursa lunar din salariu! Si evita sa scoti bani de la ATM de pe cardul de credit, pentru a plati in numerar cumparaturile de la magazin.
Articole asemanatoare
-
Protecția muncii și Prevenirea și stingerea incendiilor
În orice domeniu de activitate, siguranța angajaților trebuie să fie o prioritate...
-
Ce legătură ascunsă există între unele IFN-uri și firmele de recuperatori agresivi?
De ce IFN-urile colaborează cu firme de recuperare? Instituțiile financiare nebancare nu sunt in...
-
Ghid complet pentru închirierea sau vânzarea unui apartament prin anunțuri online
Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes rapid, fără agenții sau comisioane Ai un apartament ...
-
De ce să alegi rulouri exterioare din aluminiu? Avantaje
Acestea oferă multiple beneficii, de la protecție termică și fonică, până la un plus ...
-
Februarie - Luna Călătoriilor Romantice
Călătorește cu stil și confort. O aventură romantică merită o mașină pe măsură. Imaginea...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Protecția muncii și Prevenirea și stingerea incendiilor
În orice domeniu de activitate, siguranța angajaților trebuie să fie o prioritate de necontestat. Implementarea măsurilor ... citeste mai mult