Criza financiara “bate la usa”? Afla cum iti pui la adapost economiile, cu 6 sfaturi din partea specialistilor!

Criza financiara “bate la usa”? Afla cum iti pui la adapost economiile, cu 6 sfaturi din partea specialistilor! Data: 29 ianuarie 2020   Ora: 10:20

In ultimii ani, sumele de bani puse deoparte de romani au crescut tot mai mult, in conditiile cresterii economice sustinute. Lucrul acesta este dovedit de avansul depozitelor bancare inregistrate la bancile comerciale din Romania. Stirile economice din prezent ilustreaza, insa, un viitor nesigur, punand accent pe ideea de ciclicitate a economiei si anuntand, implicit, o noua criza mondiala.

 

Aceasta posibila criza ar putea veni cu numeroase probleme, printre care se numara falimentul, somajul ridicat si micsorarea salariilor. Totusi, problema resimtita de majoritatea populatiei este inflatia ce poate dauna semnificativ economiilor de-o viata. Ea inseamna, mai exact, scaderea valorii banilor. Persoanele care vor pierde cel mai mult sunt cele care-si pastreaza valorile in depozite bancare, a caror dobanda este deja foarte mica. Specialistii in domeniul economiei vin cu niste sfaturi pentru oamenii preocupati de viitorul lor si care vor sa-si puna la adapost munca de-o viata fata de efectele crizei.

 

Iata 6 recomandari de protejare a rezervelor financiare personale in fata unei crize, din partea economistilor de top

 

Investitiile imobiliare au reprezentat o afacere sigura in Romania. Chiar daca au existat momente in care preturile apartamentelor/caselor au scazut, totusi, ele si-au revenit imediat, fiind intr-un trend ascendent, imediat ce criza economica a luat sfarsit. Daca esti dispus sa astepti cativa ani pentru recuperarea banilor si pentru un profit semnificativ, o investitie in acest domeniu nu este deloc o idee rea.
 
Odata ce esti sigur de capacitatile tale si esti dispus sa te adaptezi conditiilor impuse de cursul societatii, te poti orienta catre intermedieri financiare. Acesta nu este singurul lucru pe care il poti face in perioada de criza, ori inaintea declansarii sale. Daca nu activezi sau cunosti deja un domeniu general valabil (economie, vanzari, servicii etc.), incepe sa iti diversifici sferele de interes. Invatand si dezvoltandu-ti abilitati diverse, vei putea sa te adaptezi mult mai usor, indiferent de situatia economica nationala sau mondiala.
 
Investirea banilor la bursa de actiuni a reprezentant in ultimii ani o metoda mai buna de alocare a resurselor financiare, avand un randament mult mai mare decat dobanzile bancare. Exista, intr-adevar, un risc, dar acesta poate fi minimizat prin consultarea unor surse care sa arate domeniile cele mai profitabile din ultimii ani. Cauta-le in lista firmelor pe acelea care au obtinut in anul 2018 cele mai mari profituri, in functie de cifra de afaceri, si vei face o alegere in cunostinta de cauza. Principalele sunt tranzactiile imobiliare, investitiile financiare, industria extractiva, domeniul medical si cele anexe lui, asistenta sociala, industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cazari), agricultura, IT-ul. Totodata, de pe lista nu trebuie excluse diversele activitati culturale, sociale, recreative, sportive sau agricole. De exemplu, daca nu ai suma sufienta pentru a investi intr-o afacere profitabila, atunci poti solicita ajutorul unui consultant in fonduri europene care te va ajuta sa obtii acest ajutor in vederea punerii bazelor unei afaceri de succes.
 
 
Aurul a reprezentat intotdeauna bogatia, iar in viitorul apropiat se prefigureaza ca valoarea acestui material pretios sa creasca si mai mult. Un avantaj al acestei investitii este ca poate fi realizata oricand, fara mari batai de cap, in cantitati mai mici sau mai mari, in functie de sumele de bani disponibile. Trecutul a demonstrat ca in perioada de criza, pretul aurului creste, asa ca este o solutie buna sa te gandesti la acest aspect.
 
Pamantul (terenul) a fost, este si va fi o resursa importanta, dar, mai ales, finita. Din acest motiv, pretul celui arabil a inceput sa creasca in Romania, fiind in urma celui din tarile dezvoltate ale Uniunii Europene. Chiar daca hectarul de pamant pare scump in prezent, cu siguranta, valoarea sa va creste si mai mult.
 
Investitia in obiectele de arta este o alta recomandare a specialistilor pentru a traversa cu bine criza economica. Alege obiecte care nu-si pierd valoare in timp, cum ar fi picturi ale unor artisti celebri sau obiecte de lux ale unor branduri high-class, cunoscute la nivel international.

 

In concluzie, inflatia este un fenomen economic care exista si care nu poate fi evitat, de cele mai multe ori, insa, exista metode facile de a te pune la adapost de efectele sale. Tine cont de aceste sfaturi, iar viitorul familiei tale nu va fi pus in pericol!

 

Foto: shutterstock.com

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult