O treime dintre romani doresc sa inceapa o afacere

O treime dintre romani doresc sa inceapa o afacere Data: 5 august 2010   Ora: 09:48

Aproximativ o treime dintre romani (28%) intentioneaza sa isi inceapa o activitate pe cont propriu in urmatorii zece ani, in timp ce 40% declara ca si-ar dori sa aiba parte de un raport mai echilibrat intre viata profesionala si cea privata, releva studiul Managing Tomorrow’s People,  realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Pe de alta parte, 32% dintre respondenti au afirmat ca in urmatorii 10 ani si-ar dori sa ocupe un post care sa presupuna mai multe responsabilitati si un salariu pe masura.

Exista diferente semnificative intre barbati si femei in ceea ce priveste asteptarile profesionale. In timp ce 43% dintre barbatii romani declara ca si-ar dori sa inceapa propria afacere, femeile, in proportie de 46%, isi exprima intentia de a petrece mai mult timp cu familia.

La nivel global, 44% dintre respondenti au declarat ca se asteapta ca in urmatorii 10 ani sa acceada la o pozitie profesionala cu mai multe responsabilitati si sa aiba un venit mai substantial. In schimb, ponderea celor dispusi la o activitate de liber-profesionist este mai mica decat in Romania, doar 20% dintre respondenti declarand ca intentioneaza sa demareze o activitate pe cont propriu.

Companiile ar trebui sa actioneze cu precautie pentru a nu se ajunge la un exod in masa al fortei de munca la momentul redresarii economiei si al revirimentului pietei muncii, releva raportul PwC.

Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania, este de parere ca cei doi ani de recesiune au schimbat atitudinea angajatilor fata de evolutia carierei.

”Companiile trec de la modul de supravietuire la pregatirea pentru cresterea economica viitoare, dar sunt constiente ca a relua angajarile in momentul de fata le-ar expune la noi riscuri, in conditiile in care situatia economica ramane volatila. In consecinta, angajatilor existenti li se cere sa faca mai mult, cu mai putine resurse. Studiul nostru arata faptul ca angajatii incep sa resimta presiunea, un numar mare de respondenti indicand faptul ca isi doresc un raport mai echilibrat intre viata profesionala si cea privata”, a afirmat de Ruiter.

Moralul si loialitatea angajatilor ar putea fi afectate, ceea ce s-ar putea transpune intr-un exod in masa al celor mai talentati la momentul revenirii cresterii economice, a adaugat reprezentantul.

In afara de salarii, studiul releva faptul ca angajatii apreciaza schemele flexibile de lucru (39%), urmate de bonusuri, plata sesiunilor de instruire si a programelor academice, precum si activitatile sociale.  

Raportul Managing Tomorrow’s People: Where will you be in 2020? a fost derulat la inceputul anului 2010 si se bazeaza pe raspunsurile a 5746 de respondenti din 113 tari.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult