Cel mai bine platite locuri de munca 2019

Cel mai bine platite locuri de munca 2019 Data: 24 iunie 2019   Ora: 11:15

O mie de euro? Doua mii sau sase mii de euro? Ce inseamna un loc de munca bine platit?

Am citit mai multe statistici, am verificat la FISC cine plateste cele mai mari impozite si am facut pentru tine un top al celor mai bine platite joburi. Sa o luam pe rand.

Medicii chirurgi sunt printre cel mai bine platiti salariati din lume. Salariile platite de spitalele de top pentru un chirurg incep de la cateva mii de euro si pot ajunge la peste 20.000 de euro lunar. Cei care au in paralel o activitate universitara, mai adauga cateva mii de euro la veniturile lunare. Cel mai bine platiti chirurgi sunt cei din domeniul chirurgiei plastice, unde pretul operatiilor este ridicat.

Un alt loc de munca bine platit este in domeniul aviatiei. V-ati gandit probabil la pilotii de avioane comerciale, totusi, desi si acestia castiga salarii mari, ce ziceti de un controlor de trafic aerian? Nu e la fel de palpitant, insa la sfarsitul lunii, un controlor de trafic primeste nu mai putin de 3500 de euro. In cazul unui angajat cu vechime, salariul poate ajunge chiar la 6000 de euro pe luna, o suma care depaseste de multe ori veniturile unui pilot de avion.

Ce ziceti de domeniul IT? Aici sunt unele dintre cele mai mari salarii de pe piata muncii. Fie ca e vorba de un inginer de sistem, de un specialist in solutii de securitate digitala sau de un programator, salariile pornesc de la cel putin 1500 de euro si pot ajunge lejer la 4000-5000 de euro lunar.

Somelierii, expertii care pot distinge soiul strugurelui si anul in care a fost produs vinul doar degustand o gura de licoare, sunt foarte cautati pe piata. Ei sunt angajati de vinarii pentru crearea de noi produse, sau de restaurantele de lux, pentru pastrarea colectiilor si pentru a ajuta clientii sa aleaga cel mai potrivit vin. Un somelier castiga in jur de o mie de euro lunar.

Sa nu uitam avocatii: acestia sunt specializati pe drept penal sau civil, pe drept comercial, pe dreptul familiei sau pe dreptul muncii. Veniturile acestora difera foarte mult, in functie de miza proceselor. Evident ca un avocat al primariei unui oras nu va castiga aceeasi suma precum cel al unei case de avocatura care negociaza semnarea unui contract de investitii de milioane de euro. Tarifele acestora sunt in general pe ora si pornesc de la cateva zeci de euro si pot depasi 500 de euro pe ora.

Mai sunt si alte meserii bine platite si asta doar pentru ca sunt foarte greu de gasit specialisti cu o asemenea pregatire. De exemplu, traducatorii de limbi rare. Evident ca veti gasi mai greu un vorbitor de araba sau de japoneza decat unul care vorbeste engleza sau rusa. Daca aveti de negociat un contract cu un om de afaceri din Kenya care nu vorbeste deloc sau nu intelege engleza, trebuie sa apelati la un traducator de swahili. Preturile pentru traducatorii de limbi exotice difera foarte mult de raritatea limbii si de tipul lucrarii: text scris sau interpretariat consecutiv. Salariul unui astfel de specialist sare de o mie de euro si in unele cazuri ajunge si la 2 mii de euro lunar.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult