Care sunt cele 5 avantaje ale leasingului financiar?

Care sunt cele 5 avantaje ale leasingului financiar? Data: 27 iulie 2020   Ora: 00:00

Cand vine vorba de achizitii, ultima perioada ne-a reamintit o lectie importanta, dar ignorata de multi dintre noi: aceea a cumpatarii si a analizei riguroase a oricarei investitii facute. In ultimele luni, comportamentul nostru de consum s-a modificat semnficativ, astfel incat ne regasim in fata unei dileme de fiecare data cand vrem sa facem o achizitie: e o necesitate sau o dorinta?

 

In sfera de business, lucrurile nu sunt foarte diferite. Antreprenorii sunt nevoiti sa-si evalueze cu strictete bugetele si planurile de achizitie. In ciuda noii realitati dictate de evolutia pandemiei si modul in care economia mondiala are de suferit, e important sa ne adaptam si sa vedem care sunt solutiile la care putem apela pentru ca activitatile noastre sa poata continua in conditii optime.

 

Leasingul financiar este o astfel de solutie, perfect adaptata contextului econimic actual, ce ajuta companiile sa ia cele mai responsabile decizii.

 

Prin intermediul unui contract de leasing financiar, o companie denumita “finantator” transmite beneficiarului, denumit “utilizator,” pentru o perioada determinata, dreptul de folosinta a bunului solicitat, urmand ca acesta din urma sa achite contravaloarea bunului prin rate lunare fixe, stabilite prin contract.

 

 

Iata cele 5 avantajele ale leasingului financiar:

 

 

# 1 – Dreptul de proprietate asupra bunului finantat.

 

In cele mai multe dintre situatii, contractul de leasing nu are nevoie de garantii speciale, garantia fiind reprezentata chiar de bunul finantat, urmand ca la finalul contractului acesta sa ramana in proprietatea utilizatorului.

 

Totusi, e important de precizat ca riscurile utilizarii bunului, precum si cheltuielile de mentenanta revin utilizatorului.

 

# 2 – Negocierea conditiilor contractuale.

 

In cazul leasingului financiar, flexibilitatea vizeaza avansul (care este obligatoriu), valoarea reziduala, termenele de plata (lunare, trimestriale, sezoniere), precum si anumite optiuni de finantare.

 

# 3 – Bunurile – mijloace fixe in contabilitate

 

Obiectul sau bunul pentru care decidem sa incheiem un contract de leasing financiar se inregistreaza ca mijloace fixe in contabilitatea utilizatorului, valoarea ratei fiind deductibila pentru acesta.

 

# 4 – Birocratie minima

 

Pentru orice antreprenor, birocratia reprezinta unul dintre cele mai suparatoare si frustrante aspecte ale unui business. Astfel, companiile de leasing financiar pun la dispozitie online actele necesare pentru solicitarea unei finantari, asigurand un nivel minim de birocratie.

 

# 5 – Termene de plata flexibile

 

Companiile de leasing financiar ofera termene de plata flexibile, adaptate profilului afacerii tale. Astfel, poti alege intre termene de plata lunare, trimestiale, semestriale si chiar sezoniere.

 

Ce presupune un contract de leasing

 

Operatiunile de leasing sunt reglementate de OG 51/1997, ceea ce inseamna ca actul contractual trebuie sa se supuna conditiilor legale mentionate. Elementele obligatorii ale acestuia sunt:

  • descrierea exacta a bunului care face obiectul contractului;

  • clauza privind dreptul de achizitionare a bunului si conditiile in care poate fi exprimat acest drept;

  • perioada de utilizare in sistem leasing a bunului;

  • valoarea totala a contractului de leasing.

Cum poate inceta un contract de leasing

 

Din punct de vedere psihologic, orice contract presupune un tip de indatorare pe care ezitam adesea sa ne-o asumam. De aceea, e bine sa cunoastem conditiile in care un astfel de contract se poate incheia.

 

  • bunul solicitat nu a fost furnizat in termenul mentionat in contract;

  • bunul solicitat nu corespunde calitatii, ansamblului de piese si accesorii, dar si altor conditii de furnizare, ori clauzelor din contract

  • insolvență sau dizolvarea uneia dintre parti;

  • pieirea, pierderea sau dispariția bunului.

 

Companiile de leasing financiar iti ofera posibilitatea de a alege valoare avansului, durata perioadei contractuale si periodicitatea ratelor, in functie de necesitatile afacerii tale. Astfel, iti poti crea un plan personalizat prin care utilizezi resursele financiare proprii intr-un mod flexibil. In plus, rata lunara fixa iti permite sa programezi si cashflow-ul intr-un mod riguros.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult