Cadourile experientiale au generat afaceri de 140.000 de euro pentru Complice.ro

Cadourile experientiale au generat afaceri de 140.000 de euro pentru Complice.ro Data: 29 ianuarie 2020   Ora: 15:00

Complice.ro, magazin online de cadouri experientiale, a inregistrat o crestere de peste 50% a cifrei de afaceri in 2019, ajungand la 140.000 de euro. Ultima luna a anului reprezinta 20% din businessul total, subliniind tendintele pietei: tot mai multi romani se indreapta catre cadouri cu semnificatie, alocand uneori un buget mai mare decat pentru cadourile – obiect.

Diversificarea portofoliului de experiente, alaturi de personalizarea in detaliu, inclusiv la nivel international, au dus cifra de afaceri Complice.ro la peste 140.000 de euro in 2019, fata de 92.000 de euro, cifra de afaceri aferenta anului precedent. Media valorii cadourilor – experienta a crescut usor pe segmentul corporate ajungand la aproape 1.300 de euro, in timp ce segmentul comenzilor provenite de la persoane fizice a ramas la o valoare similara, fapt datorat diversificarii portofoliului cu noi pachete, cu o adresabilitate mai larga. Acest lucru s-a reflectat in numarul comenzilor pe acest segment, care a inregistrat o crestere semnificativa. Cele mai multe comenzi au venit din partea femeilor, care aloca si bugete cu 10-15% mai mari decat barbatii.

Anul 2019 ne-a adus o crestere semnificativa pe segmentul B2B, care reprezinta 60% din cifra de afaceri. Tot mai multe companii prefera recompensele experientiale pentru a-si consolida relatia cu angajatii, fiind o modalitate de a creste retentia acestora pe o piata a muncii volatila. Pe de alta parte, pe segmentul residential, introducerea unor experiente noi a diversificat si cererea, clientii nostri alegand experiente nu doar pentru partenerii de viata, ca in anii trecuti, ci si pentru prieteni, colegii de serviciu ori inlocuind cadourile-obiect in cazul casatoriilor, botezurilor sau aniversarilor, a declarat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Cele mai solicitate experiente au fost - in 2019 - cele care au implicat realitatea virtuala, cele pentru iubitorii de adrenalina (zboruri cu parapanta, driving pe circuit etc), dar si cele senzoriale, cum ar fi degustarile, in special de cafea, vin si ciocolata sau atelierele olfactive unde clientele si-au creat propriul parfum. Multi clienti prefera sa aleaga cadoul potrivit cu ajutorul unui consultant Complice.ro, astfel pachetele disponibile in oferta standard sunt personalizate in functie de fiecare destinatar in parte.

Barbatii au primit – indiferent ca vorbim de segmentul corporate sau residential – experiente dedicate exclusiv lor, cum ar fi un curs de homebrewing si barber experience, sau care implica o doza mare de adrenalina: pachete de driving pe trei circuite ori calatorii virtuale la mansa unui Boeing 737. O experienta foarte apreciata a fost si organizarea de turnee private de poker, solicitata si de clientii din zona de business, ca metoda alternativa si inedita de teambuilding sau de eveniment corporate pentru parteneri, a mai precizat Oana Pascu.

Pentru anul in curs, Complice.ro si-a propus diversificarea portofoliului de experiente spre zona de inedit. Primele luni ale anului sunt marcate de sarbatori precum Ziua Indragostitilor, 1 si 8 martie, astfel incat orientarea extinderii portofoliului merge catre escapade urbane, tot mai solicitate de catre cupluri, completate de experiente care sa conecteze si sa consolideze relatia.

Daca, in general, cele mai multe comenzi vin de la femei, in prima parte a anului balanta se echilibreaza si barbatii reprezinta aproape 50% dintre clienti, cei mai multi achizitionand cadouri experientiale pentru 1 si 8 martie. O crestere sensibila observam si la sfarsitul lunii ianuarie – inceputul lui februarie, cand sunt achizitionate multe pachete dedicate cuplurilor. Clientul Complice.ro este ocupat, calatoreste si isi doreste sa traiasca experiente inedite care sa-l deconecteze de la agitatia de zi cu zi si sa-i aduca relaxare. Astfel, pachetele includ aceasta componenta, dar si una care sa-i provoace pe cei doi sa-si depaseasca limitele, sa se reconecteze - totul intr-o experienta organizata in detaliu de complicii nostri, a adaugat Oana Pascu.

Despre Complice.ro

Complice.ro este un magazin online specializat in cadouri si recompense experientiale. Pachetele de experiente sunt orientate atat catre zona de business – oferind astfel un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition si incentive pentru angajati, clienti si parteneri de afaceri, dar si solutii creative pentru evenimentele corporate – cat si catre zona de dezvoltare personala, relaxare si adrenalina pentru cei care isi doresc sa depaseasca sfera cadourilor-obiect.

In cei peste 3 ani de cand activeaza pe piata cadourilor experientiale, Complice.ro a livrat aproape 1.000 de experiente inedite pentru clienti din zona corporate si residential, dintr-un portofoliu care include peste 120 de experiente predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 100 de parteneri din Bucuresti, dar si din restul tarii, sau chiar de peste hotare.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Interviu cu Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu: care sunt provocarile din industria carnii din Romania in anul 2020

  Vlad Ciuburciu, directorul general Vascar, dintre principalele producții de conservare și pregătire a cărților din România, nu se ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Economisește utilizând inteligent cardul tău de credit și cumpărături

Un card bancar online îți poate aduce, în timp, economii importante. Ales cu atenție și folosit inteligent, acesta îți va ... citeste mai mult