Avantajele pe termen lung ale echipamentelor de protecție

Avantajele pe termen lung ale echipamentelor de protecție Data: 19 mai 2017   Ora: 12:14

Conform celor mai recente statistici Eurostat, România se află pe locul 2 pe plan european la numărul de accidente de muncă. Deși numărul acestor accidente a fost în continuă scădere în ultimii ani, un număr îngrijorător de accidente au loc în fiecare zi. Printre cauzele principale se numără lipsa sau utilizarea greșită a echipamentelor de protecție, alături de lipsa măsurilor suplimentare de siguranță și a instruirii potrivite a lucrătorilor.

Ce rol au echipamentele de protecție? Dincolo de avantajele imediate, de a proteja lucrătorii împotriva riscurilor ocupaționale, utilizarea adecvată al acestora rezultă într-o productivitate crescută, un număr de accidente scăzut, ceea ce se reflectă în cifrele de la fiecare sfârșit de trimestru.

Zilele de concediu medical rezultate în urma accidentelor ocupaționale pot avea un impact major asupra unei firme; potrivit statisticilor Eurostat, în anul 2014, numărul declarat al accidentelor de muncă ce au rezultat în 7-13 zile de muncă pierdute a fost de 397. Accidentele mai grave sunt și mai numeroase, conform cifrelor oficiale: s-au înregistrat 1139 de accidente ce au rezultat în 1-3 luni de muncă pierdute datorită traumelor suferite. 

Utilizarea unor echipamente de protectie adecvate este una dintre cele mai eficiente investiții pe termen lung, atât în ceea ce privește bugetul firmei cât și bunăstarea angajaților. O pereche de incaltaminte de protectie trainică poate oferi siguranță și confort timp de câteva luni, spre deosebire de încălțămintea ieftină și slabă calitativ care va trebui schimbată chiar și la câteva săptămâni.

Același principiu se poate aplica și la îmbrăcămintea de protecție: o salopetă generică poate oferi un minim de protecție la lucru, însă îmbrăcămintea de protecție din tercot rezistent la abraziune și murdărie asigură o durabilitate sporită chiar și la munca susținută de zi cu zi.

Satisfacția angajaților va depinde atât de condițiile de lucru, cât și de echipamentul de protecție cu care vor fi dotați. Îmbrăcămintea, încălțămintea de protecție sau o pereche de bocanci de protectie trebuie alese pe mărimea fiecărui lucrător, iar nivelul de confort mai ridicat va încuraja angajații să se protejeze corespunzător.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult