Avantajele achiziționării online a unei saltele

Avantajele achiziționării online a unei saltele Data: 25 iulie 2017   Ora: 16:09

Cumpărăturile online devin tot mai facile și mai utilizate în România, iar asta este o consecință a ofertelor tot mai variate și mai bogate. Practic, acum se poate achiziționa aproape orice, doar prin câteva click-uri. Saltelele nu fac excepție, ba chiar am putea spune că piața online în acest domeniu s-a dezvoltat consistent în ultima perioadă conform unuia din cele mai importante magazine online axate pe această nișă, EXPERT-SALTELE.ro.

Și totuși, de ce ați achiziționa o saltea online, când pare a fi nevoie o alegere destul de personală?! Cel mai important aspect este cel al timpului. În magazinele fizice, clientul este oarecum forțat să ia o decizie în cel mai scurt timp posibil, iar asta se poate traduce într-o decizie greșită. Avantajul magazinului online constă în faptul că oferă tot timpul necesar pentru o informare corectă înainte de achiziție. Un alt plus oferit de magazinul online este varietatea de modele propuse, dar și prețurile care în multe cazuri sunt mai reduse decât în magazinele fizice. Să nu uităm nici de faptul că magazinele online oferă și livrarea acestora, deci tot ce trebuie să facă clientul e să lanseze comanda.

 

Și dacă v-ați hotărât să schimbați salteaua, nu strică să vă oferim câteva sfaturi în ceea ce privește saltelele. De exemplu, EXPERT-SALTELE.ro are în oferta sa trei tipuri de saltele, evident, fiecare tip de saltea venind cu propriile modele: saltele cu arcuri (inclusiv saltele arcuri individuale), saltele cu spumă cu memorie și saltele din latex. Categoria cea mai accesată este cea a saltelelor cu arcuri, principalul motiv fiind și prețul mai scăzut comparativ cu celelalte două tipuri, dar în ultima perioadă, atât saltelele memory foam cât și cele din latex câștigă teren în preferințele consumatorilor.

Conform specialiștilor, saltelele cu arcuri sunt recomandate persoanelor cu o greutate mai ridicată. Este indicată o astfel de saltea și persoanelor care au tendința de a dormi pe burtă.

Pe locul doi în topul preferințelor sunt saltelele memory foam. Cu un preț ceva mai ridicat decât în cazul saltelelor cu arcuri, acestea sunt mai confortabile și se pliază pe mai multe tipuri de poziții în care dormiți. Salteaua memory foam este recomandată atât persoanelor care dorm pe o parte cât și celor care dorm pe spate. Acestea sunt în general mai scumpe față de cele cu arcuri și oferă un suport natural mult mai bun corpului, iar asta se traduce într-un somn mai odihnitor. Acest tip de saltea este recomandată și persoanelor care suferă de alergii. O saltea cu spumă este un spațiu unde acarienii care amplifică alergiile, se dezvoltă mai greu decât într-o saltea cu arcuri.

 

Saltelele din latex sunt varianta mai scumpă, deși diferențele nu sunt foarte mari comparativ cu cele a unei saltele memory foam de calitate. Ca și în cazul saltelelor cu spumă, saltelele din latex sunt recomadate persoanelor care dorm pe o parte și pe spate, dar dacă achiziționați o saltea cu o fermitate mai ridicată, acestea pot fi utilizate fără probleme și de persoanele care dorm pe burtă.

Dintre toate cele trei tipuri de saltele, salteaua din latex oferă cea mai bună protecție împotriva acarienilor dar și a bacteriilor, iar durata de viață este mult mai îndelungată. O saltea cu arcuri are durata cea mai scurtă de viață, necesitând schimbarea la aproximativ șapte ani. Salteaua cu spumă are o durată de viață ce se poate întinde pe parcursul a cel mult 10 ani, iar o saltea de latex, dacă este bine întreținută, poate rezista chiar și 15 ani, deși durata medie de viață dată de producători este de aproximativ 12 ani.

Este important ca înainte să faceți achiziția să stabiliți un buget, dar țineți cont că veți utiliza salteaua pentru o perioadă îndelungată de timp, deci prețul nu ar trebui să fie un factor determinant în alegerea voastră. O saltea poate influența pozitiv sau negativ sănătatea dumneavoastră, pentru că toate studiile realizate până acum au ajuns la concluzia că un somn odihnitor are un impact major asupra corpului uman, îmbunătățind memoria, circulația sanguină și atenuează durerile de spate.

Deși cei mai mulți dintre noi nu acordă o importanță prea mare saltelei utilizate, sperăm că acest articol vă va convinge de importanța ei și mai ales de importanța unei alegeri corecte.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

CEC Bank elimina pana la 31.12.2018 comisioanele la platile de impozite si taxe efectuate de persoanele fizice

Bucuresti, 08.06.2018 – In perioada 11.06.2018 – 31.12.2018 CEC Bank vine in intampinarea contribuabililor persoane fizice cu o ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Zipper Romania participa activ la proiectul “o natiune conectata”

 Anul acesta, evenimentul de business organizat cu ocazia Zilei Comunicatiilor, ajuns la editia 22, aduce pe aceeasi scena, autoritati, ... citeste mai mult