Asigurarea RCA - cum se pot găsi cele mai bune oferte de asigurari RCA online

Asigurarea RCA - cum se pot găsi cele mai bune oferte de asigurari RCA online Data: 7 octombrie 2022   Ora: 10:50 Asigurarea RCA - cum se pot găsi cele mai bune oferte de asigurari RCA online

Numărul șoferilor a crescut pe șoselele din România. Peste 250 de mii de tineri au obținut deja permisul, alți mii de tineri urmează să intre pe drumurile naționale și luând în considerare și numărul șoferilor experimentați, rezultă trafic intens în diverse zone, dar și întâmplări nefericite.

Accidentele se produc des la noi în țară. Suntem țara cu cele mai multe accidente rutiere din UE, iar singura soluție pentru un dezastru financiar o reprezintă asigurarea RCA. Motivul pentru care asigurarea RCA este obligatorie poate părea pentru unii un interes al statului, dar de fapt scopul acesteia este de a proteja indivizii implicați într-un accident.

Există diverse motive pentru care se produc accidentele în Romania. Fie că vorbim de neatenția, influența alcoolului sau a substanțelor interzise, există situații în care acestea nu pot fi evitate. 20% dintre accidente se întâmplă ziua și din nefericire, în multe din ele sunt implicați pietoni nevinovați.

Pint.ro, insurance broker, evidențiază importanța obținerii de polita RCA printr-un articol care să îi facă pe șoferi să înțeleagă mai bine procesul de achiziție, tipurile de asigurari auto, dar și modalitatea prin care șoferii pot obține cele mai bune oferte de asigurare RCA online, astfel încât bugetele lor să nu fie prea impactate.

Asigurarea RCA - ce este și ce acoperă

RCA este un acronim pentru Raspundere Civila Auto și reprezintă asigurarea obligatorie pe care șoferii o au de obținut pentru a circula pe drumurile naționale. Persoana care nu deține o asigurare RCA riscă amenzi de până la 2000 de lei și poate avea și permisul suspendat, iar sancțiunile impuse pentru lipsa acestei politei RCA sunt pe măsura riscurilor.

Chiar dacă dumneavoastră conduceți prudent pe șosea, posibilitatea unui accident pe drumurile publice din țară nu este niciodată 0. Polita de asigurare RCA este menită să acopere daunele pe care multe persoane nu le pot plăti și vine în ajutorul indivizilor implicați într-un accident rutier.

Politele de asigurare RCA acoperă mai multe daune rezultate dintr-un accident, printre care vătămările corporale, prejudicii care nu au caracter patrimonial, pagube materiale și cheltuielile de judecată în cazul unui proces. Asigurarea obligatorie RCA poate să acopere și cheltuielile în cazul unui deces, contrar multor persoane care pun la îndoială acest lucru.

Perioada de valabilitate a contractului de asigurare RCA este cuprinsă între 1 luna si 12 luni, ceea ce înseamnă că oferta se poate face și în funcție de valabilitate. Se recomandă obținerea poliței de asigurare anuală, deoarece reprezintă o investiție mai eficientă.

Actele necesare pentru asigurarea RCA

Politele RCA se obțin rapid, mai ales de când procesul a fost digitalizat. Asiguratorul va cere următoarele acte pentru încheierea unui contract de asigurare:

 • Cartea de identitate
 • Cartea de identitate a mașinii (CIV)
 • Contract de vânzare-cumpărare (în cazul mașinilor rulate)
 • Fișa de înmatriculare (în cazul mașinilor rulate)
 • Factura de vânzare (în cazul mașinilor noi)

Pentru mașinile achiziționate în regim leasing, compania care a finanțat achiziția se va ocupa de demersurile pentru polița RCA.

Tipuri de asigurare auto - poliță RCA vs CASCO


Pentru dublă protecție financiară, în cazul în care masina dumneavoastră este implicată într-un accident rutier, autoritățile recomandă obținerea primei de asigurare CASCO, pe lângă asigurarea auto obligatorie. Polita de tip CASCO este facultativă, dar poate fi de folos în cazul unor situații neprevăzute.

Spre deosebire de asigurarea de raspundere civila auto, cea de tip CASCO nu prevede sancțiuni în cazul în care circulați fără aceasta pe drumurile naționale. Cu toate acestea, însă, ea poate să vă ajute să acoperiți daune precum cele provocate de fenomenele meteorologice. Acestea nu sunt acoperite de asigurarile RCA.

De asemenea, asigurările de tip CASCO acoperă și pagubele produse de avarii sau cele rezultate în urma vandalismului, ceea ce reprezintă un plus pentru șoferii din zonele mai puțin sigure.

Asemănarea între cele două polițe de asigurări este că ambele pot fi influențate de vârsta șoferului, modelul de mașină, istoricul șoferului, capacitatea de consum și durata de valabilitate pentru contractele de asigurare.

Solutia unei oferte ideale pentru asigurarea RCA: calculator online

În functie de criteriile dumneavoastră și ale vehiculului pe care îl conduceți, există șanse să obțineți o ofertă bună de la un asigurator acreditat. Un lucru pe care trebuie să îl rețineți este că modelele noi de mașini vor influența foarte mult prețul unei asigurări RCA.

De asemenea, șoferii sub 30 de ani, care au în istoric minim un accident auto pot plăti până la 1500 sau chiar 2000 de lei pentru asigurarea rca obligatorie. Modalitatea prin care o persoană poate să țintească, în timp util, oferta potrivită pentru el, este să apeleze la un calculator online pentru orice tip de asigurare.

Calculatorul vă poate pune la dispoziție cu exactitate care este suma pe care trebuie să o plătiți pentru a obține polita RCA, în funcție de fiecare companie de asigurari acreditată. Puteți, astfel, compara prețurile și puteți câștiga timp apelând la oferta ideală pentru bugetul dvs.

Odată cu digitalizarea procesului de achiziționare a asigurării auto, nu va mai trebui să xeroxați documentele sau să vă prezentați fizic la casele de asigurări. Documentele se încarcă online și se semnează digital. Plata se poate face cu cardul, economisind astfel timp.

Pint.ro - aliatul tău în obținerea celor mai bune oferte pentru asigurarea RCA!

Pint.ro este un broker de asigurare cu experiență în domeniul polițelor auto. Calculatorul de pe site-ul nostru nu prevede costuri și are o rată de eficiență crescută. Tot pe site-ul nostru puteți afla mai multe detalii despre toate cele trei tipuri de asigurări, pentru a putea discuta orice chestiune sau nelămurire aveți cu asiguratorul dvs.

De asemenea, echipa Pint vă stă la dispoziție în cazul în care aveți dificultăți în a înțelege anumite informații sau dacă aveți nevoie de o mână de ajutor în contactarea casei de asigurare pe care ați optat-o. Vă recomandăm să nu ezitați să demarați procesul de achiziționare a unei asigurări auto, deoarece vă poate scuti de anumite situații neplăcute.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »

Advertorial

La 20 de ani de activitate, ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar, contul verde dedicat persoanelor fizice care vor să contribuie la un mediu sustenabil

La 20 de ani de activitate, ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar, contul verde dedicat persoanelor fizice care vor să contribuie la un mediu ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult