Fumătorii trec în defensivă – Ajung să facă o alegere între fumat și sănătatea lor

Fumătorii trec în defensivă – Ajung să facă o alegere între fumat și sănătatea lor Data: 30 august 2017   Ora: 10:27

Există destul de mulți fumători care înțeleg avantajele renunțării la țigări, ei știu că astfel vor ajunge să se bucure mai mult de sănătate și de viață. Ei trebuie să fie conștienți că banii plătiți pentru tutun pentru țigări de la TuburiPentruȚigări.ro sunt bani arși, sunt bani ,,duși pe apa sâmbeteiˮ deoarece acest viciu de a fuma cu siguranță nu menține sănătatea. Viața este într-un anume fel când ești fumător - ,,o amăgireˮ că te relaxezi – însă viața ca nefumător este mult mai bună și mai plăcută. Încearcă să renunți la țigări și ai să vezi!

Dacă fumezi ca să te relaxezi, singur te amăgești, pentru că nicotina nu relaxează ci are efect stimulator. Dacă fumezi o țigară simți deja că ai un gust neplăcut în gură, că salivezi excesiv, că ți-e sete și ai multe alte stări, iar dacă fumezi două țigări te simți agitat, obosit, îți crește pulsul. Faptul că nu ai răbdare cu cei din jur nu arată că ei sunt neapărat vinovați, este posibil ca tu să fii dependent de tutun, iar lipsa de nicotină să-ți provoace anumite stări. Privește în jur și observă fumătorii, majoritatea sunt nervoși, agitați, nu sunt nici pe departe niște oameni relaxați.

Dacă te uiți la oamenii de pe stradă, mulți dintre ei fumează, sau cer ,,un focˮ să-și aprindă o țigară în parc, unde ar trebui să se bucure de aerul curat. Ei simt o plăcere deosebită să fumeze cel puțin o țigară, inhalând fumul acesteia au senzația că se relaxează, că scapă de senzația de ,,golˮ a nevoii de a fuma. Pentru ei fumatul este un capriciu, o plăcere la care nu pot renunța.

 

Cu siguranță ai auzit cel puțin o persoană spunând că ,,are o poftă mare de o țigarăˮ. Astfel de oameni fumează mai puțin, sau au reușit să se lase de fumat o perioadă scurtă de timp. Ei se laudă că au renunțat la fumat dar sunt nefericiți de acest lucru, iar când își satisfac ocazional pofta de a fuma pot deveni iar dependenți. Astfel de oameni știu că fumatul le face rău dar trăiesc și cu iluzia că țigara îi relaxează atunci când viața este prea stresantă. Ei se păcălesc singuri, în realitate nu au voință să renunțe definitiv la fumat. Când reușesc să facă acest lucru fără ajutorul altora primesc laude de la cei din jur și astfel au sentimentul că au făcut ceva grozav. Pentru a nu se apuca iar, ei trebuie să simtă o bucurie că s-au lăsat de fumat și să nu se întristeze de acest fapt.

Un motiv de bucurie este și faptul că economisesc bani (acei bani pentru țigări) dar și că se pot bucura de o sănătate fizică și mentală mai bună. Specialiștii spun că pentru a renunța la fumat trebuie foarte multă voință. La mulți oameni dispare dependența de fumat, dar rămâne obsesia pentru țigări. Aici intervine puterea voinței, deoarece ei trebuie să accepte viața fără țigări, să nu se mai plângă că este greu așa, să nu mai creadă că acest viciu îi poate ajuta în momentele grele din viață. Obsesia pentru fumat îi face să fie nesiguri și nefericiți, este ca o agonie mentală.

 

Un om poate deveni dependent de fumat chiar și după un număr relativ mic de țigări. El poate crede că prin fumat este interesant, ca se poate distra mai mult și se poate relaxa. Oricum ai privi, nu uita că în societate este destul de neplăcut și chiar urât să sufli fumul de țigară în nasul cuiva.

În concluzie, țigara este o capcană, iar efectele ei rele se văd clar după o perioadă de timp. Țigara nu trebuie privită ca pe ceva minunat pentru că ea, din contra, ne afectează negativ organismul și sănătatea. Totuși trebuie să spunem că sunt mulți oameni care au renunțat la fumat, se simte deja o schimbare în societatea noastră din acest punct de vedere, nu se mai fumează în orice loc, pe foarte mulți oameni fumatul i-a transformat și foarte mulți au trecut în defensivă.

Fumătorii decid singuri ce să facă cu viața lor, dacă să fumeze în continuare sau nu, ei decid ce e bine sau rău pentru sănătatea lor, ei hotărăsc dacă să-și aprindă o țigară iar și iar.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult