Vrei să fii bogat? Află cum să îți gestionezi banii ca atare!

Vrei să fii bogat? Află cum să îți gestionezi banii ca atare! Data: 21 iulie 2017   Ora: 12:07

Unul dintre principalii indicatori ai stării financiare a unei persoane este reprezentat de fluxul de numerar pe care îl gestionează. Primul pas pentru a-ți îmbunătăți starea financiară este să înțelegi cum poți gestiona corect acest flux al banilor. Odată ce ai ințeles la ce nivel financiar te situezi, este esențial să creezi un plan de gestiune a banilor, iar asta înseamnă, de fapt, să realizezi un buget.


Problema este că majoritatea oamenilor au concepții greșite despre ce înseamnă stabilirea unui buget și nu acordă destulă importanță acestui instrument de manageriere a fluxului de bani. Dar care este secretul oamenilor bogați? Poate tocmai modul în care își setează bugetele. În acest sens, iată cum poți să câștigi mai mulți bani… cheltuind bani!


  • Persoanele care fac parte din clasa cu venituri financiare mici sunt cei care, de regulă,

nu își calculează un buget, sau, dacă o fac, ei se ghidează dupa niște reguli foarte simple. În acest caz, ei iau în calcul doar veniturile obținute lunar (respectiv salariul) și chltuielile pe care le au.

La finalul lunii, le rămân foarte puține economii, sau chiar deloc. Pentru cei care își gestionează astfel banii, un buget nu reprezintă decât o modalitate prin care se asigură că nu cheltuie prea mult, nefiind considerat ca un catalizator pentru înțelegerea financiară și pentru creșterea economică, așa cum este normal.


  • Clasa de mijloc utilizează bugetele pentru a înțelege cu ce sumă de bani vor mai rămâne la finalul lunii, după ce au acoperit cheltuielile.  Acești bani sunt folosiți pe post de cheltuieli discreționare și sunt investiți, de cele mai multe ori, în vacanțe, mașini, electronice sau alte obiecte și modalități care să îi ajute să-și petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut.

În acest context, ei fac cheltuieli pasive, însă nu investesc deloc în active (invesiții care le-ar putea aduce, la rândul lor, alte venituri).


  • În rândul oamenilor din clasa cu venituri mari, bugetul nu este considerat o modalitate prin care să se stabilească raportul dintre venituri și cheltuieli. Mai degrabă, aceștia privesc atât veniturile cât și investițiile ca pe un mod de a produce alți bani.

Ceea ce fac ei, de fapt, este că găsesc noi posibiliăți de a face investiții active, pentru a-și acoperi cheltuielile. În esență, prima cheltuială prevăzută în lista lor este cea a investiției. De fapt, mecanismul în sine, este foarte simplu. Investind în activități care produc sume de bani, ei obțin venituri pe care să le folosească pentru cheltuieli pasive. În tot acest proces, bogații crează mai mulți bani și atrag mai multe active. Deci, fluxul lor de numerar acoperă cheltuielile.


Oricine poate face acest lucru; dacă, inițial, probabil că este nevoie de un ajutor financiar de la instituții care oferă credite cu buletinul ori de la prieteni, totul ține de exercțiu, astfel că, în timp, vei reuși să înțelegi mai bine cum anume ar trebui să circule banii tăi, pentru a beneficia de valoare de pe urma investițițiilor.


În concluzie, secretul celor bogați constă în modul în care ei știu să managerieze fluxul de bani, direcționând o bună parte din bani către investiții profitabile. 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

CEC Bank elimina pana la 31.12.2018 comisioanele la platile de impozite si taxe efectuate de persoanele fizice

Bucuresti, 08.06.2018 – In perioada 11.06.2018 – 31.12.2018 CEC Bank vine in intampinarea contribuabililor persoane fizice cu o ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Zipper Romania participa activ la proiectul “o natiune conectata”

 Anul acesta, evenimentul de business organizat cu ocazia Zilei Comunicatiilor, ajuns la editia 22, aduce pe aceeasi scena, autoritati, ... citeste mai mult