David Beckham, sportivul transformat într-un brand de milioane

David Beckham, sportivul transformat într-un brand de milioane Data: 15 mai 2017   Ora: 15:45

Celebritatea englezului alintat „Becks” sau „Golden Balls” depășește granițele sportului. În cele mai multe locuri ale planetei, din Marea Britanie până în Africa, numele său este „la fel de ușor de recunoscut precum cele ale unor multinaționale ca IBM sau Coca Cola”.

David Beckham s-a născut în mai 1975, la Leytonstone, în estul Londrei. Marele său vis din copilărie a fost să ajungă fotbalist. „În școală, profesorii mă întrebau ce vreau să devin când o să fiu mare, iar eu le răspundeam simplu: «Vreau să mă fac fotbalist». «Nu, ce vrei să faci tu ca să îți câștigi existența?», îmi spuneau ei. Dar fotbalul era singurul lucru pe care voiam să-l fac”, rememora David Beckham într-un interviu din 2007. Visul lui David a fost sprijinit de ambii săi părinți, pasionați de sportul cu balonul rotund și fani înrăiți ai clubului Manchester United.

ADOLESCENTUL CARE A DAT LONDRA PE MANCHESTER

A început să bată mingea la un micuț club local, Ridgeway Rovers. La opt ani, David avea deja trei sezoane jucate și peste 100 de goluri marcate pentru Rovers. Până la 16 ani, a mai trecut pe la juniorii lui Tottenham Hotspur și Brimsdown Rovers – unde, în 1990, a obținut titlul de „Cel mai bun jucător sub 15 ani”. Apoi, talentul său a atras atenția unuia dintre giganții fotbalului englez și mondial: Manchester United.

Hotărârea familiei Beckham de a părăsi Londra ca să înceapă o viață nouă la peste 250 de kilometri de casă n-a fost una ușoară. În cele din urmă, dorința expresă a lui Sir Alex Ferguson – legendarul manager al lui United – de a-l aduce în academie pe puștiul talentat al familiei a cântărit decisiv. Era vara lui 1991 și David urma, în sfârșit, să îmbrace tricoul alb-roșu al echipei de pe Old Trafford, așa cum își doreau dintotdeauna părinții săi.

Puștiul n-a înșelat așteptările uriașe ale lui Alex Ferguson. Sosirea sa la Manchester a avut impact puternic aproape imediat: în 1992, Beckham – alături de alți tineri promițători precum Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes sau frați Neville – a câștigat cu United Cupa Angliei pentru Juniori. Mai mult, tânărul David a marcat un gol în finala cu Crystal Palace și s-a remarcat prin calitățile sale deosebite. Centra și pasa încântător, executa loviturile libere cu o precizie neobișnuită pentru vârsta lui. De altfel, peste ani, chiar Alex Ferguson avea să laude eforturile pe care Beckham le-a depus pentru a se apropia de perfecțiune în ceea ce privește loviturile libere: „Ca să ajungă la acele execuții precise, David se antrena cu o disciplină de care alți jucători nu sunt capabili.”

ÎNCEPUTURILE – ÎMPRUMUTUL LA PRESTON ȘI PRIMUL TITLU CU UNITED

În septembrie 1992, Beckham a debutat în echipa mare a lui United, într-un meci de Cupa Ligii cu Brighton. La scurt timp, a semnat primul său contract ca fotbalist profesionist. Se întâmpla în ianuarie 1993, însă drumul spre glorie era abia la început. Deși talentat, David era încă prea crud pentru a se impune la prima echipă a lui Manchester, așa că a fost împrumutat o perioadă la Preston North End, în a treia ligă din fotbalul englez. Tânărul de 19 ani n-a fost deloc convins că mutarea în ligile inferioare este benefică pentru el: „Am perceput-o ca pe un semn că un club vrea să scape de un jucător”, scria în autobiografia sa.

Citeste continuarea articolului pe Cariereonline.ro.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult