Salteaua, o investiție mai importantă decât ai crede

Salteaua, o investiție mai importantă decât ai crede Data: 6 aprilie 2017   Ora: 16:02

E doar o saltea, ce impact poate avea asupra calității vieții mele? E o întrebare cât se poate de legitimă, o întrebare ce merită un răspuns mai detaliat, pentru a scoate în evidență de ce alegerea unei saltele trebuie luată doar după o studiere atentă a pieței și a caracteristicilor oferite de fiecare model în parte.

Alegerea saltelei potrivite nu e atât de simplă cum pare la prima vedere. De exemplu, magazinul nostru online www.expert-saltele.ro oferă sute de modele. Modelul care i se potrivește unei persoane, ar putea da dureri de cap alteia. De aceea este important să știi ce tip de saltea ți se potrivește” ne-a declarat Alexandru Șandru, PR Manager la magazinul online EXPERT-SALTELE.ro

Și chiar așa este. În primul rând, achiziția unei saltele este o investiție pe termen mediu și lung, mai ales dacă vă orientați către o saltea de top ce poate ajunge la mii de lei. Conform unui studiu, românii schimbă salteaua în medie, o dată la 9 ani, deci vă va oferi suport pentru mai mult de 20.000 ore. Luând în calcul toate aceste detalii, cum să alegeți salteaua perfectă pentru dumneavoastră?

 

În primul rând aveți posibilitatea de a alege între trei tipuri de saltele: saltele cu arcuri, saltele din spumă și saltele din latex. Saltelele cu arcuri sunt cele mai ieftine, dar și acestea sunt de mai multe tipuri, în funcție de duritatea arcurilor. În cazul în care aveți o greutate mai ridicată, vă este recomandat să utilizați acest tip de saltea, dat este important ca aceasta să aibă o grosime mai mare. Un alt avantaj al acestui tip de saltea e faptul că se aerisește mai ușor. Dezavantaje? Este mai tare, iar dacă persoana de lângă dumneavoastră nu are un somn liniștit, veți simți vibrațiile produse de mișcarea acesteia.

Salteaua din spumă (poliuretanică sau memory) este mai confortabilă. Pe lângă confort, acest tip de saltea oferă și un grad ridicat de independență față de partener, mișcările acestuia fiind preluate de saltea și amortizate. Și aici este important să nu alegeți un model foarte moale, pentru că poate cauza dureri la nivelul umerilor și la nivelul bazinului, acesta fiind și motivul pentru care trebuie să luați în considerare greutatea dumneavoastră când vine vorba de alegerea unei saltele. Pentru o greutate mai ridicată e nevoie de o saltea ceva mai tare.

La nivelul superior al bugetului găsim saltelele din latex, dar și durata lor de viață este una superioară, durata ei de viață putând depăși chiar și 15 ani. Confortul este unul ridicat, aceasta oferind cea mai mare densitate a materialului. În plus, la fel ca și în cazul saltelelor din spumă, saltelele din latex oferă o protecție antimicrobiană și antialergică ridicată chiar mai ridicată decât cea oferită de saltelele din spumă.

Cum să alegeți o saltea în funcție de modul în care dormiți

Dacă tindeți să dormiți pe o parte, atunci trebui să alegeți o saltea ce oferă mai multe zone de ușurare a presiunii, sau o saltea care poate dispersa presiunea. Aici s-ar încadra salteaua din spumă.

Dacă dormiți în general pe burtă, este recomandabil să optați pentru o suprafață ceva mai fermă. Recomandabil ar fi achiziționarea unei saltele din latex sau una cu arcuri. Un alt plus al acestor saltele dacă aveți acest tip de somn e faptul că vă veți încălzi mai puțin decât în cazul saltelei din spumă.

Dacă dormiți pe spate, aveți nevoie de o suprafață cu un grad ridicat de susținere, dar care oferă în același timp și o aliniere corectă a coloanei. Pentru acest tip somn puteți achiziționa orice tip de saltea din cele menționate mai sus, din nou, luând în considerare greutatea dumneavoastră.

Dacă aveți alergii, așa cum spuneam și mai sus, ar trebui să optați pentru saltelele din spumă sau de latex. Dacă mergeți totuși pe varianta cu arcuri, nu uitați să o aerisiți cât mai des și să mai utilizați un strat protector sub așternuturi. Dacă acest strat este unul antialergic, cu atât mai bine.

Tot ce trebuie să faceți acum este să stabiliți bugetul pentru o astfel de achiziție. Nu uitați că la fel ca în cazul oricărei achiziții, calitatea este reflectată și în preț, de aceea trebuie să vă puneți o întrebare simplă: cât de important este somnul pentru mine? Înainte de a răspunde, luați în considerare că lipsa unui somn odihnitor poate cauza probleme de sănătate, ceea ce înseamnă alți bani cheltuiți.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult