Unde merg și câți bani cheltuiesc românii în minivacanța de Ziua Îndrăgostitilor. Care sunt cele mai exotice destinații?

Unde merg și câți bani cheltuiesc românii în minivacanța de Ziua Îndrăgostitilor. Care sunt cele mai exotice destinații? Data: 13 februarie 2017   Ora: 17:28

Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day este primul eveniment important din 2017 și mulți angajați români optează pentru o scurtă vacanță în această perioadă. Reprezentanții agențiilor de turism confirmă că, în apropiere de Ziua Îndrăgostiților, numărul cererilor de ofertă crește chiar și cu 40% comparativ cu luna ianuarie. Unii clienți se grăbesc și rezervă pachete turistice încă din decembrie 2016, dar cei mai mulți aleg varianta Last Minute.

De regulă, majoritatea preferă minivacanțele în orașe mari din Europa, sub formă de city-breakuri, însă există și români care plătesc mii de euro pentru pachete turistice în destinații surprinzătoare.

ÎN MEDIE, ROMÂNII PLĂTESC ÎNTRE 100 ȘI 300 DE EURO PENTRU UN SEJUR ROMANTIC

Chiar dacă ofertele agențiilor de turism sunt destul de variate, majoritatea românilor nu cheltuiesc mai mult de 300 de euro de persoană pentru vacanța de Valentine’s Day. „Această zi e sărbătorită de tineri, în mare parte, așa că nu se alocă sume foarte mari. Cei mai mulți preferă destinațiile mai ieftine, cu o medie de aproximativ 150 de euro de persoană”, explică Alexandra Aeleni, de la agenția Travel Advisor.

Pachetele turistice includ, în general, între două și patru nopți de cazare în hoteluri de trei sau patru stele, transport și mic dejun. Dacă ești norocos, poți să beneficiezi de reduceri substanțiale și oferte convenabile de vacanță în diverse orașe europene. „City breakurile pot să coste chiar și sub 100 de euro. Spre exemplu, în această perioadă am dat pachete cu 74 de euro de persoană pentru sejururi de trei nopți la Roma”, spune Adriana Pelin, de la Perfect Tour.

De prețuri ceva mai mici se bucură și cei care își petrec minivacanța de Ziua Îndrăgostiților în țară, pe Valea Prahovei sau la Marea Neagră. „Pe Valea Prahovei am oferit pachete turistice - cu două nopți de cazare în hoteluri de patru stele, mic dejun inclus, cină romantică și cadou surpriză în cameră – la prețul de 60 de euro de persoană”, spun reprezentanții agenției Hello Travel. O minivacanță pe Marea Neagră este puțin mai scumpă: 130 de euro de persoană pentru două nopți, sumă în care, pe lângă cazare și mic dejun, clienții au parte de o cină festivă, acces la SPA, saună, jacuzzi și piscină, plus un „welcome package” cu ciocolată și vin spumant.

Citeste continuarea pe cariereonline.ro

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult