Cele mai des întâlnite probleme la mașinile cu transmisie automată

Cele mai des întâlnite probleme la mașinile cu transmisie automată Data: 22 noiembrie 2021   Ora: 17:16 Deții un autoturism cu transmisie automată?

Deții un autoturism cu transmisie automată? Tot mai mulți șoferi apelează la astfel de soluții de mobilitate, pentru a le oferi un plus de confort și siguranță. În ultimii ani, astfel de vehicule au devenit tot mai performante, eficiente și ușor de utilizat.

Cum funcționează? Cutia automată își alege singură treapta de viteză de care are nevoie, fără a fi necesară intervenția șoferului. Deși prezintă foarte multe avantaje, nu putem ignora faptul că și la transmisia automată mai pot apărea anumite probleme de-a lungul timpului, care necesită reparații în timp util într-un service auto autorizat.

Principalele probleme care pot apărea la o cutie automată

1.   Schimbarea nereușită a vitezei

Transmisia trebuie să distribuie puterea motorului atunci când se atinge un anumit număr de turații pe minut. Dacă observi că schimbarea treptei de viteză durează mai mult decât ar trebui, verifică această problemă într-un service auto, deoarece problema s-ar putea agrava.

2.   Scurgeri ale lichidului de transmisie

Pornește motorul mașinii și verifică dacă există scurgeri ale lichidului de transmisie sub scutul motorului. Un alt truc pe care îl poți folosi este să lași peste noapte câteva bucăți de carton sub mașină. Dacă există astfel de scurgeri, le vei observa dimineața. Este important să apelezi cât mai rapid la un service auto, deoarece problemele se pot agrava și pot duce la defecțiuni mult mai mari.

3.   Miros de arsură

Ai observat că în timpul schimbului de viteze apare un miros de arsură? Acesta ar putea fi un semn că lichidul de transmisie a început să fiarbă, deoarece folosește substanțe care ajută la ungere și la îndeplinirea funcțiilor în parametri normali. Însă dacă autoturismul emite un astfel de miros, trebuie să verifici problema cât mai curând posibil.

4.   Sunete neobișnuite

Ai auzit sunete neobișnuite la schimbarea treptelor de viteză? De cele mai multe ori, ele provin din interiorul cutiei, la punerea în drive sau marșarier. În aceste situații, este important să mergi la un service auto.

5.   Șocuri la schimbarea vitezei

Acestea pot apărea atunci când sunt probleme cu instalația electrică, blocul de valve sau calculatorul cutiei automate, în momentul în care se face cuplarea din Neutru în poziția Drive sau din Park.

De asemenea, dacă observi șocuri mai proeminente atunci când transmisia realizează schimbarea automată a acestora, în cele mai multe cazuri este provocată de aceleași defecțiuni și necesită o remediere imediată.

6.   Trepidații

Este o problemă des întâlnită, iar remedierea ei nu trebuie amânată. Mulți șoferi semnalează trepidații la nivelul transmisiei automate atunci când circulă pe un drum plin de denivelări. Trpidațiile sunt resimțite ca niște patinaje sau goluri de cuplu, ca și când ar exista întreruperi în alimentarea motorului sau oscilația turometrului.

7.   Blocarea roților

Această problemă poate atrage costuri de reparații foarte mari. Este o situație care apare destul de rar, dar este și una dintre cele mai grave. Blocarea roților în timpul mersului poate duce la distrugerea întregii linii hidraulice a cutiei automate.

De cele mai multe ori, acest lucru este provocat de apariția unor defecțiuni la nivelul grupului conic al cutiei automate. În astfel de situații, mașina nu mai poate fi mișcată, iar pentru a o putea duce într-un service auto, trebuie să apelezi la o firmă de tractări auto sau la o platformă.

În concluzie, dacă observi una dintre neregulile menționate sau orice alte probleme la nivelul cutiei automate, este important să ajungi în cel mai scurt timp la un service auto autorizat. În caz contrar, defecțiunile se pot agrava și vor genera costuri de reparație mult mai mari. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, evită să folosești necorespunzător transmisia automată și informează-te în legătură cu cele mai bune practici pentru prelungirea duratei de viață a acesteia.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Un smartphone - mai multe probleme care pot aparea. Glassgsm te ajuta

Smartphone-ul - cel care a inlocuit orice mod de comunicare atestat in documentele istorice. Rapiditate, accesibilitate, eficienta si multe altele ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai mult