5 sfaturi de educatie financiara. Tine cont de ele!

5 sfaturi de educatie financiara. Tine cont de ele! Data: 28 mai 2019   Ora: 10:00

Cu totii ne dorim stabilitate financiara, insa foarte putine persoane respecta regulile care le asigura siguranta. Mai multi bani nu inseamna mai putine griji. Din contra, vin la pachet cu mai multe responsabilitati si de aceea este important sa stim cum sa-i gestionam. Indiferent ce statut profesional ai, poti sa tii cont de 5 sfaturi de educatie financiara!

 

Aceste sfaturi de educatie financiara te vor ajuta sa gestionezi mai bine banii, sa faci economii sau sa gandesti pe termen lung.

 

Sunt sfaturi pe care in mod sigur le stii, dar carora nu le-ai acordat atentie. Sau nu le-ai acordat suficienta atentie. Daca vrei sa ai o viata linistita si lipsita de griji, este important sa acorzi atentie obiceiurilor zilnice. Iar primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti analizezi comportamentul financiar.

 

Asadar, iata ce trebuie sa faci pentru a-ti asigura veniturile pe termen lung si pentru a evita cheltuielile neprevazute sau datoriile.

 

5 sfaturi de educatie financiara

 

1. Nu cheltui mai multi bani decat ai

 

Este o regula pe atat de simpla, pe atat de utila. Si, da, functioneaza! Cei mai multi oameni au tendinta sa faca risipa cand vine vorba de bani. Cumpara foarte multe lucruri de care nu au nevoie, fac imprumuturi la banca sau isi planifica vacante mult prea costisitoare. De exemplu, daca ai un venit saptamanal de 1.000 de lei, incearca sa nu depasesti aceasta suma. Renunta la ideea ca toate problemele tale financiare vor disparea in momentul in care vei castiga mai multi bani. Cu cat vei castiga mai mult, cu atat vei cheltui mai mult. Este important sa stii cum sa-ti gestionezi veniturile si sa nu iti faci datorii.

 

2. Economiseste

 

O regula nescrisa spune ca, daca vrei sa ai siguranta financiara, este recomandat sa economisesti o suma suficient de mare incat sa iti acopere cheltuielile pentru urmatoarele trei luni. Pare greu de realizat, insa acest lucru este posibil. Totul porneste, desigur, de la modul in care iti gestionezi banii. Incearca sa reduci cheltuielile lunare, sa eviti sa faci plati care nu sunt necesare sau sa platesti pentru servicii si produse pe care nu le folosesti foarte curand. Incepe cu pasi mici, economiseste sume care nu iti afecteaza situatia financiara. Planul este sa reusesti sa economisesti lunar 10% din salariu.

 

3. Evita imprumuturile de orice fel

 

Unele persoane ar putea crede ca acest lucru este imposibil, mai ales cand vine vorba de credite ipotecare sau credite de nevoi personale. Mai mult decat atat, nevoia de a acoperi un credit mai mare poate duce la alte imprumuturi, ceea ce va duce la un dezechilibru financiar. Ce poti sa faci? Achita orice datorie inainte sa apelezi din nou la un serviciu bancar. Ai un credit pe 30 de ani? Incearca sa platesti lunar sume mai mari. Vei reusi astfel sa reduci perioada de creditare. Unele lucruri par dificil de realizat, insa odata ce ti-ai pus in plan sa iti gestionezi mai bine banii, totul va fi mult mai simplu.

 

4. Investeste!

 

O regula foarte buna care te ajuta sa-ti maresti veniturile este aceea de a face cat mai multe investitii. O carte foarte buna de referinta este “Cel mai bogat om din Babilon”, scrisa de George S. Clason. Este o carte care te invata cum sa investesti banii pe care ii ai si cum sa iti maresti veniturile. Autorul trateaza subiecte dureros de actuale, printre care se numara planificarea si obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, dar si principii financiare extrem de solide. Informatiile pe care le vei citi in aceasta carte te vor ajuta sa iti gestionezi mai bine banii. Daca ai un plan bine pus la punct, vei reusit sa iti maresti capitalul.

 

5. Fa-ti un plan pe termen lung

 

Foarte multi oameni nu au planuri financiare pe termen lung. Un plan financiar pe termen scurt se refera la bugetul pe care il ai. Insa este extrem de important sa ai o viziune de viitor. Sa gandesti in perspectiva si sa gasesti noi metode care te vor ajuta sa economisesti bani sau sa-ti maresti veniturile. Orice plan este bun, atat timp cat il respecti. Odata ce stii foarte bine ce vrei sa faci, va fi mult mai usor sa-ti atingi obiectivele financiare si profesionale. In plus, unele obiective pot fi ajustate pe parcurs.

 

Daca urmezi aceste 5 sfaturi de educatie financiara, vei reusi in mod sigur sa elimini foarte mult stres. Totul porneste de la strategiile pe care le ai. Cu cat ai mai multe obiective clare, cu atat iti va fi mai usor sa ajungi la un echilibru financiar.

 

Citeste alte articole de interes pe www.risco.ro!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult