5 pasi importanti pentru a investi intr-o proprietate

5 pasi importanti pentru a investi intr-o proprietate Data: 18 iunie 2019   Ora: 15:00

De-a lungul timpului investitiile in domeniul imobiliar s-au dovedit a fi printre cele mai profitabile. Succesul acestei afaceri se explica prin cererea in continua crestere de locuinte, in special, in marile orase.

O afacere care-ti ofera un venit stabil, fara mari batai de cap este achizitia de apartamente pentru inchiriere. Este, de altfel, o alternativa la alte tipuri de investitii, cum ar fi titlurile de valori sau depozitele bancare. Este mult mai sigura, iar in conditiile dobanzilor mici la depozite, este si mult mai profitabila.

 

Daca doresti sa pui in aplicare planul procurarii unei locuinte pentru inchiriere trebuie sa tii cont de mai multe aspecte importante care-ti vor asigura o investitie de succes.1. Investitia intr-o locuinta destinata inchirierii are alte criterii decat cele avute in vedere la alegerea propriei locuinte. Cand investesti intr-o proprietate pe care ulterior o vei da in chirie, trebuie sa tii cont de nevoile potentialilor chiriasi. Zona in care este amplasat apartamentul si apropierea de liniile de transport sunt particularitati care atrag chiriasii. Astfel, cu cat zona ofera mai multe facilitati, este bine cotata si are un renume bun, cu atat locuinta va fi mai mult timp ocupata.

 

2. Pretul de cumparare VS plata chiriei. Studiile arata ca achizitia apartamentelor pentru chirie iti asigura recuperarea banilor in 10 ani. Se intampla in cazul in care ai chiriasi permanenti, apartamentul este ocupat pentru perioade indelungate de timp, iar costurile de intretinere sunt relativ mici. Daca apartamentul este achizitionat in credit trebuie sa stii ca desi profitul lunar e modest, la finalul perioadei de creditare, apartamentul iti apartine in totalitate.3. Garantia prealabila. Din capul locului trebuie sa stii ca in contractul de inchiriere trebuie sa fie inclusa clauza privind garantia prealabila. In general, garantia reprezinta cuantumul chiriei pe 1-2 luni si se plateste de catre chirias in momentul semnarii contractului de inchiriere, urmand a fi restituita la finalul perioadei contractuale. Garantia este o masura de precautie in cazul unor chiriasi neseriosi, care refuza sa achite plata chiriei sau care au distrus bunuri din apartament si refuza plata despagubirilor. Poti apela cu incredere la un avocat imobiliare care iti va oferi expertiza necesara pentru intocmirea unui contract de inchiriere ce-ti va oferi un plus de siguranta.

 

4. Anul constructiei blocului. Studiile arata ca atunci cand e vorba de inchiriere, apartamentele din blocurile vechi au prioritate. Si asta pentru ca la cautarea unei locuinte, chiriasii sunt atenti mai degraba la pret si la zona. Fiind vorba de o perioada limitata de timp petrecuta in apartamentul inchiriat, devine mai putin important daca locuinta se afla intr-un bloc nou sau vechi. Pretul este factorul determinant care atrage atentia unui chirias. Si cum apartamentele in blocuri noi au preturi mai mari, potentialii clienti cu buget mic sau mediu, le evita.5. Calitatea constructiei. Indiferent daca te-ai decis sa investesti intr-un apartament vechi sau nou, este important sa fii foarte atent la calitatea constructiei. Chiar daca locuinta va fi inchiriata, e raspunderea proprietarului sa faca toate reparatiile pentru a tine apartamentul intr-o stare buna. Verifica din start starea instalatiilor sanitare, a canalizarii si instalatiile termice pentru a nu fi nevoit sa investesti alti bani in reparatii.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult