5 motive pentru care merită să-ți plătești facturile online

5 motive pentru care merită să-ți plătești facturile online Data: 16 februarie 2023   Ora: 18:16 5 motive pentru care merită să-ți plătești facturile online

Tot mai mulți români optează pentru a primi facturile de la furnizori pe cale electronică, renunțând la facturile pe suport de hârtie, transmise prin servicii poștale sau de curierat. Marele avantaj este că facturile emise ajung instant la utilizatorii serviciilor respective. Când o factură se emite, emailul ajunge foarte rapid, spre deosebire de varianta fizică, unde timpul de livrare poate fi de mai multe zile.

Facturile electronice nu se pierd niciodată și pot fi consultate inclusiv în sistemul electronic de tip cont client, accesibil pe bază de nume de utilizator și parolă personală. Alegerea facturilor electronice ajută și mediul înconjurător, căci se evită poluarea generată de utilizarea de resurse pentru imprimarea facturilor pe hârtie și expedierea acestora în format fizic. Să optezi pentru factura electronică este așadar chiar un act de responsabilitate față de natură.

Fie că ai facturi electronice sau facturi pe hârtie, ideal este să le plătești online. Poți plăti factura electrica online simplu și rapid și la fel poți proceda cu alte facturi pe care le primești regulat - de exemplu pentru gaze naturale, internet, telefonie mobila sau cablu TV.

Iată mai jos 5 motive principale pentru care merită să-ți plătești facturile online:

Plătești foarte simplu, prin sistemele online ale furnizorilor

În contul tău de client pe platforma furnizorului, selectezi factura pe care dorești să o plătești, introduci datele cardului bancar de debit sau credit și procesul este finalizat (în funcție de situație, este posibil ca banca emitentă să solicite confirmarea tranzacției printr-o metodă suplimentară). Nu mai este nevoie să ieși din casă, să faci drumuri pentru a plăti factura în altă parte. De asemenea, nu ai nevoie de date despre contul de client, totul se preia automat.

Eviți riscurile legate de numerar

Fără cash este mai simplu, mai rapid, mai plăcut și mai sigur! Banii nu părăsesc sistemul bancar, pur și simplu se mută din contul tău în contul furnizorului, la comanda ta. Nu mai pui mâninile pe bancnote foarte utilizate, deci eviți să intri în contact cu virusuri și bacterii care ți-ar putea afecta negativ starea de sănătate. Tranzacțiile online sunt mereu sigure, atât timp cât respecți instrucțiunile normale în domeniu.

Plățile se înregistrează foarte rapid la furnizori

Chiar dacă ai făcut plățile aproape de data scadentă (sau ulterior, ceea ce este însă nerecomandat), acestea se vor înregistra foarte rapid în sistem. Nu mai este nevoie să trimiți la furnizori dovezi ale efectuării plăților. De asemenea, eviți situațiile în care o terță parte are probleme tehnice în transmiterea datelor corecte legate de plăți. Relația dintre tine și furnizor este directă, simplificată, mediată doar de băncile implicate în tranzacții.

Poți avea extra avantaje la plățile la comercianți

A devenit o practică foarte des întâlnită ca băncile comerciale emitente de carduri și chiar companiile de carduri să propună clienților extra avantaje pentru plățile efectuate la comercianți. Poate fi vorba despre concursuri cu premii prin tragere la sorți sau chiar de cashback ori alte avantaje legate de costuri la pachetul de servicii bancare. Tranzacțiile cu cardul sunt desigur cu comision 0% în România, atunci când se fac plăți online sau offline la comercianți.

Ai mereu evidența plăților la îndemână

Nu mai știi dacă ai plătit sau nu o factură de curent electric, gaze naturale sau telefonie mobilă? Verifici simplu online în contul de client pe platforma furnizorului sau în extrasul de cont bancar. De asemenea, poți avea și o perspectivă de ansamblu asupra costurilor, pe o perioadă mai lungă de timp.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult