5 moduri prin care să alegi miniexcavatorul potrivit

5 moduri prin care să alegi miniexcavatorul potrivit Data: 7 iunie 2022   Ora: 18:16 Sunt nenumărate opțiuni în piața de utilaje dacă aveți nevoie de un miniexcavator.

Sunt nenumărate opțiuni în piața de utilaje dacă aveți nevoie de un miniexcavator. Aproape fiecare producător consacrat de utilaje are acest produs în oferta sa, așa că aveți de unde alege. Desigur, nu toate miniexcavatoarele sunt la fel și diferă în funcție de calitatea componentelor, funcționalitate și durabilitate. Așadar, cum alegi cel mai potrivit miniexcavator? Răspunsul la această întrebare îl aflați în cele ce urmează.

Specificații.

Trebuie să alegeți miniexcavatorul în funcție de nevoile dumneavoastră și sarcinile pe care trebuie să le îndepliniți cu acest utilaj. Asta înseamnă că trebuie să faceți o analiză specifică a pieței și să vă limitați plaja de căutare la doar câteva modele. Apoi, comparați cu atenție specificațiile pentru toate modelele de miniexcavatoare de pe lista dumneavoastră scurtă și alegeți varianta optimă în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție.

Dimensiuni.

Un miniexcavator diferă de un excavator costisitor prin faptul că este mai mic și, prin urmare, nu vă conferă aceeași putere de lucru. Dar asta înseamnă că un miniexcavator este mult mai ieftin decât fratele său mai mare. Așadar, atunci când trebuie să vă achiziționați un miniexcavator, trebuie să luați în calcul greutatea sa operațională și specificațiile sale tehnice. Respectiv, puterea de lucru.

Performanțe.

Cu toții ne dorim să deținem cea mai rapidă mașină, cea mai frumoasă casă, iar, în cazul de față, cel mai performant miniexcavator. Însă acest lucru se poate traduce într-o cheltuială peste posibilitățile dumneavoastră financiare. Iar miniexcavatorul nu este tocmai un utilaj vital, care să justifice un grad ridicat de îndatorare. Așadar, vă sfătuim să faceți o alegere rațională în acest caz, și nu una emoțională. Puneți în balanță prețul și performanțele pe care vi le asigură un miniexcavator.

Adâncimea de săpare.

Majoritatea miniexcavatoarelor de pe piață ajung la o adâncime maximă de săpare de 2-4 metri, în funcție de dotări și dimensiuni. Ideea e că nu puteți folosi un miniexcavator pentru lucrări grele și săpături complexe. Aici, își intră în rol fratele mai mare, excavatorul. Recomandarea noastră este să optați pentru un miniexcavator care, în fișa tehnică, ajunge la o adâncime de excavare cu 20% mai mare decât aveți nevoie. Acest lucru vă va ajuta să faceți cât mai puține mișcări cu utilajul și va crește, totodată, productivitatea.

Distanța de săpare.

Distanța de săpare nu este aceeași cu adâncimea de săpare, astfel că prima ajunge la 4-6 metri, în funcție de modelul de miniexcavator ales. Cu cât raza de acțiune a brațului de excavare este mai mare, cu atât crește gradul de eficiență în operare. Concret, asta înseamnă că utilizatorul miniexcavatorului nu va fi nevoit să repoziționeze constant utilajul pentru a-și face treaba. Astfel, este economisit timp, iar gradul de uzură al miniexcavatorului este mai mic decât în mod normal.

Braț.

Ca și în cazul altor utilaje, aveți posibilitatea de a vă dota miniexcavatorul cu atașamente care să vă ajute să îndepliniți un număr mare de sarcini și care să vă crească productivitatea indiferent de proiect. Aici, putem include chiar dotarea miniexcavatorului cu un braț mai lung, care să înlesnească accesul în zone greu accesibile sau cu ajutorul căruia să poată fi executate excavări mai adânci.

Putere.

Așa cum menționam și la începutul acestui articol, puterea unui miniexcavator este esențială pentru îndeplinirea celor mai solicitante munci. În condiții de teren dur sau sarcină dificilă, fiecare cal putere contează. Așadar, ca și în cazul automobilelor, alegerea trebuie făcută în funcție de caii putere trecuți în cartea tehnică a utilajului. Recomandarea noastră este să optați pentru cel mai puternic miniexcavator, desigur, în funcție de buget.

Atașamente.

Compatibilitatea cu un număr mare de atașamente este unul dintre principalele avantaje ale unui miniexcavator. Mai exact, utilizatorii au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de atașamente, în funcție de proiectul pe care vor să îl transforme în realitate. Cele mai cunoscute atașamente pentru un miniexcavator sunt: cupe, picoane, foreze, plăci compactoare, lame, șenile de cauciuc sau oțel.

5 moduri prin

Indiferent de modelul de miniexcavator ales, sfatul nostru este să apelați la un dealer autorizat, care să aibă experiență în industria echipamentelor de construcții și care să vă asigure garanția utilajelor fiabile!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult