Rata somajului ramane constanta in iulie

Rata somajului ramane constanta in iulie Data: 30 august 2013   Ora: 10:00

In luna iulie 2013, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,5%, aflandu-se la acelasi nivel cu luna anterioara (revizuita) si in crestere cu 0,5 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in perioada corespunzatoare din anul precedent, arata datele Institutului National de Statistica.

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie, este de 739 mii persoane, in scadere fata de luna precedenta (746 mii persoane) si in crestere fata de aceeasi luna din anul precedent (701 mii persoane).

Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (8,2% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,5% in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 6,1% pentru iulie 2013 (6,8% in cazul barbatilor si 5,3% in cel al femeilor).

Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 75,3% din numarul total al somerilor estimat pentru luna iulie 2013.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult