Provident a dat imprumuturi de 68,4 mil. euro in S1

Provident a dat imprumuturi de 68,4 mil. euro in S1 Data: 30 iulie 2014   Ora: 15:54

Filialele din Romania si Bulgaria ale grupului britanic International Personal Finance (IPF), care opereaza sub brandul Provident, au acordat imprumuturi in valoare de 68,4 milioane de euro in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 26% comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

In toamna anului trecut, IPF a lansat operatiunile pe piata din Bulgaria folosind infrastructura si resursele de management din Romania si, de atunci, rezultatele celor doua tari sunt raportate cumulat.

Veniturile celor doua companii au crescut cu 23% comparativ cu primul semestru al anului trecut, pana la 45,3 milioane de euro. Profitul operational brut al Provident Financial Romania, conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS, a fost de 2,1 milioane de euro. In cei opt ani de prezenta pe piata locala, compania a investit in Romania peste 230 de milioane de euro.

Grupul are acum peste 312.000 de clienti activi in cele doua tari, cu 16% peste nivelul raportat in primul semestru din 2013. Aproximativ 5.000 dintre acestia sunt in Bulgaria, unde IPF are deja peste 300 de angajati si agenti independenti si 8 puncte de lucru in cele mai importante orase din tara. Investitiile in extinderea operatiunilor in Bulgaria in primele sase luni ale acestui an s-au ridicat la 3,3 milioane de euro (2,7 milioane de lire).

Anul acesta, Provident Financial Romania a introdus in portofoliul sau produse noi, cum ar fi imprumuturi de valori mai mari pe perioade mai lungi. De asemenea, compania are in plan oferirea de imprumuturi cu rambursari lunare, ca o alternativa la modelul actual care presupune achitarea saptamanala a ratelor.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult