Nu ai bani? Cumpara-ti o locuinta!

Nu ai bani? Cumpara-ti o locuinta! Data: 8 iulie 2013   Ora: 09:16

Traim in piata imobiliara o perioada in care cumparatorul si-a castigat, pe drept, pozitia dominanta. Preturile pentru locuinte au ajuns la un nivel acceptabil, deschiderea vanzatorilor fata de diverse variante de plata este tot mai evidenta, bancile au dobanzi la credite mult mai mici decat in trecut. Atunci, care este inamicul public numarul 1?

Avansul. Pentru a obtine un credit bancar este nevoie de un avans, mai mare sau mai mic, in functie de tipul creditului pe care-l accesezi. Cum poti cumpara o locuinta daca nu te afli in situatia fericita sa ai toti banii si nici nu dispui de avans? Ai cateva variante demne de luat in seama, nu trebuie sa abandonezi ideea.

1. Rent-to-buy. Este un concept relativ nou pe piata imobiliara romaneasca si care presupune posibilitatea inchirierii unei locuinte pe o perioada scurta de timp(de pana la un an), urmata de cumpararea acesteia. Chiriile acumulate in perioada de inchiriere se cumuleaza si vor reprezenta avansul pentru locuinta respectiva. Sunt foarte putini dezvoltatori care folosesc aceasta metoda de vanzare, in principal datorita riscului ca dupa perioada de inchiriere clientul sa nu mai cumpere. Iar o locuinta folosita un an de zile, de exemplu, se degradeaza, fiind necesare lucrari de reamenajare.

2. Intreaba un prieten. Poti strange o suma de bani imprumutand de la prieteni, familie etc. Avantajul este ca, in general, pentru astfel de imprumuturi nu se platesc dobanzi. Dezavantajul este ca imprumuturile in familie degradeaza relatiile intre membri. Si, in plus, economiile personale in Romania nu ajung la valori importante.

3. Varianta economisire-creditare. Este o varianta promovata de "bancile pentru locuinte" si presupune o perioada de economisire ce se suprapune peste cativa ani, urmata de obtinerea unui credit bancar. Daca iti doresti o locuinta imediat, nu este tocmai ceea ce cauti, insa nu este rau sa economisesti. Si, in plus, cumpararea unei locuinte este o chestiune pe termen lung.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari (www.apartamente-vanzare-cluj.ro) si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult