Lichiditati exista. Ce facem cu ele?

Lichiditati exista. Ce facem cu ele? Data: 14 februarie 2014   Ora: 10:16

Oxygen Events deschide anul acesta ciclul de conferinte 'Romania Incotro?' cu Masa Rotunda: 'Lichiditati exista. Ce facem cu ele?' care va avea loc joi, 20 februarie 2014, la Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu, incepand cu ora 9:30.

Cu o experienta de 10 ani in industria organizarii de conferinte, Oxygen Events propune un dialog deschis pe un subiect care, in ultimii ani, a atras considerabil atentia la nivel global, pentru ca piata, companiile si publicul larg in general sa beneficieze de informatii financiar-bancare valoroase venite de la cele mai avizate voci din sistemul finaciar-bancar romanesc.

Multi vad excesul de lichiditate ca un indicator util al presiunii inflationiste la nivel global, dar si local, prin urmare, merita o oarecare atentie, in acelasi mod ca si atentia pe care o acordam nivelului ratelor dobanzii, daca nu chiar mai mult.

In contextul in care bancile comerciale pot plasa excedentul de lichiditate in facilitatea de depozit a BNR, iar nivelul de remunerare al acesteia a scazut la 0,5%, nu ar fi mai interesanta reluarea creditarii, care ar aduce bancilor castiguri mai bune, chiar ponderate, in functie de risc? Este o intrebare la care vom afla raspunsul in cadrul acestei mese rotunde, de la jucatorii cei mai importanti din sistem, cu atat mai mult cu cat temele supuse dezbaterii vizeaza: evolutia lichiditatilor in ultimele luni, dezintermedierea, relansarea creditarii, dar si alte instrumente care pot drena lichiditatea excesiva.

Ce au bancile de spus si cu ce noutati vin la nivelul acestui an? Un prim raspuns in acest sens il avem de la domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor & Presedinte CEC BANK:

"Scaderea continua de catre BNR a nivelului dobanzii de politica monetara corelata cu un nivel ridicat al lichiditatilor pe piata monetara mentinut inclusiv prin reducerea de catre BNR a nivelului rezervelor minime obligatorii contribuie, in mod determinant, la o dinamica pozitiva a creditarii in general si a creditarii in moneda nationala, in special.

Comunitatea bancara continua sa contribuie la promovarea unui cadru care sa asigure deservirea a milioane de clienti, fiind preocupata in acelasi timp de mentinerea stabilitatii sistemului bancar, increderii reciproce si a premiselor de crestere economica".

Ciclul de conferinte “Romania Incotro?” este un proiect ambitios, care suscita, an de an, interesul atat prin tematica cat si prin participarea unor vorbitori valorosi, personalitati de marca din diferite domenii, bucurandu-se astfel de o audienta larga.

Anul trecut, conferintele “Romania Incotro? ” au reusit sa atraga peste 1.200 de participanti creand un cadru de discutii proactiv care a pus fata in fata personalitati ale vietii economico-financiare, oameni de afaceri, antreprenori de succes, specialisti si autoritati.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult