Cum pot scapa tinerii de somaj

Cum pot scapa tinerii de somaj Data: 8 iulie 2013   Ora: 12:10

La nivel mondial, 13% dintre tineri, adica 75 milioane de persoane, sunt someri, iar multi sunt angajati sub nivelul lor de pregatire - conform datelor Organziatiei Mondiale a Muncii. In tarile cele mai afectate, rata somajului in randul tinerilor a depasit chiar 30%.

Conform The Economist, rata reala este mult mai mare, estimandu-se ca, la nivel mondial, sunt mai mult de 290 milioane de tineri care nici nu muncesc si nici nu mai studiaza.

Antreprenorii si IMM-urile sunt motoare semnificative care genereaza locuri de munca si crestere economica, sustin reprezentantii Ernst & Young. Conform raportului Do SMEs create more and better jobs?, angajatii IMM-urilor (cu mai putin de 250 de angajati) reprezinta, in medie, 2/3 din numarul de angajati din tarile G20. Aceste firme creeaza locuri de munca la o rata dubla comparativ cu companiile foarte mari si sunt mai dispuse sa angajeze persoane aflate in somaj.

Pe langa sustinerea antreprenorilor ca motor generator de locuri de munca, cu cat mai multi tineri vor deveni antreprenori, cu atat va fi mai mica rata de somaj in randul tinerilor.

Avand in vedere cele doua parghii ce trebuie activate pentru scaderea somajului, ambele bazate pe antreprenori, furnizarea celor mai potrivite instrumente si al celui mai adecvat ajutor antreprenorilor este critica pentru a nu sacrifica noua generatie de tineri.

Antreprenorii considera ca este nevoie de cinci linii de actiune imperativa pentru a sustine activitatea lor, conform studiului EY – Avoiding a lost generation, in cadrul caruia au fost chestionati 1.500 de antreprenori din tarile G20, dintre care 1.000 nu implinisera 40 de ani:

1. Crearea si dezvoltarea mai multor alternative de finantare pentru antreprenori

2. Cresterea eforturilor de mentorat si a sprijinului din partea antreprenorilor cu experienta

3. O toleranta mai mare fata de esec din partea societatii

4. Stimulente foarte clar targetate

5. Reducerea birocratiei si a reglementarilor excesive.

Finantarea ramane cea mai importanta piedica pentru cei care vor sa isi deschida o afacere. 73% dintre antreprenorii care au raspuns chestionarului EY considera ca accesul la finantare ramane dificil in tara lor.

In acelasi timp, tinerii antreprenori simt nevoia unui ajutor mai concret in accesarea de finantare prin metode non-traditionale, precum crowdfunding-ul. Studiul a aratat ca 49% dintre antreprenori considera ca imbunatatirea accesului la finantarea prin platforme inovatoare va avea cel mai mare impact asupra accelerarii initiativelor antreprenoriale in urmatorii ani.

Studiul evidentiaza faptul ca mentoratul este eficient in dezvoltarea afacerii. 88% dintre antreprenorii care au mentori oameni de afaceri experimentati supravietuiesc in business.

50% dintre tinerii antreprenori care au raspuns chestionarului EY considera ca guvernele ar trebui sa promoveze antreprenorii ca si creatori de locuri de munca si ca aceasta initiativa ar avea un impact mare in sustinerea antreprenoriatului in tarile G20 in urmatorii 3 ani.

Tinerii antreprenori raporteaza o nevoie urgenta de initiative sustinute de guvern in privinta finantarii si a educatiei. EY a identificat mai mult de 200 de initiative ale guvernelor G20 destinate sprijinirii IMM-urilor.

Aspectul reducerii birocratiei este un subiect la fel de des adus in discutie cand se analizeaza sprijinirea start-up-urilor si a IMM-urilor ca si problema finantarii, iar mai mult de 53% dintre antreprenorii chestionati considera ca aceasta simplificare ar sustine in mod crucial eforturile lor antreprenoriale.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult