Cristina Chiriac: "Ideea reprezinta, poate, 1% din succesul unei afaceri"

Cristina Chiriac: "Ideea reprezinta, poate, 1% din succesul unei afaceri" Data: 13 mai 2014   Ora: 16:16

Rezultatul unei afaceri este dat de amprenta antreprenorului, considera Cristina Chiriac, presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.

"O persoana care-si doreste sa fie antreprenor trebuie sa se analizeze foarte bine si sa faca ceea ce-i place. Trebuie sa-si puna in evidenta talentele si capacitatile pe care le are. Ideea reprezinta, poate, doar 1% din succesul unei afaceri. Felul cum este pusa in practica, cum este evaluata si valorificata este, de la persoana la persoana, aparte, atipic, personal", a declarat Cristina Chiriac, in ocazia Conferintei "Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere - o lume mai buna", organizata de Ziarul BURSA in parteneriat cu Asociatia Nationala a Antreprenorilor.

Chiriac este de parere ca barometrul unei economii este dat de afacerile mici si mijlocii si sustine ca in practica stam mai putin bine decat in teorie: "Dupa cifre, comparativ cu anul precedent, insolventele au scazut, numarul de radieri s-au redus. Insa, problema se pune altfel - niciodata nu este suficient acest lucru pentru ca inca ne aflam la finalul clasamentului, in acest domeniu, intre tarile din Uniunea Europeana. Daca in 2010 UE a considerat ca antreprenoriatul feminin este domeniu prioritar, cu siguranta au existat date statistice care au aratat lucrul acesta".

Cristina Chiriac a precizat ca exista femei care, dupa ce au devenit mame, nu s-au mai reintegrat la locul de munca si femei care, dupa o anumita varsta, nu se mai regasesc intr-un loc de munca, pentru aceste fapte trebuind sa existe o alternativa.

"Alternativa nu este bugetul de asigurari sociale. Alternativa poate fi antreprenoriatul. Pe acest segment se pot regasi toti oamenii, fie ca sunt tineri, varstnici, femei sau barbati. Insa, pentru acest lucru, statul trebuie sa investeasca. Si cand spun sa investeasca nu ma gandesc la finantarea unor intreprinderi mici si mijlocii. In primul rand trebuie sa investeasca in cultura, in educatie".

Cea mai mare problema pe care o au marea majoritate a tarilor din estul Europei este aceea a educatiei, sustine Chiriac, apreciind ca in momentul in care curricula de antreprenoriat din scoli va deveni obligatorie, tinerii vor avea capacitatea de a decide cu mult mai multa celeritate ce-si doresc sa faca in viitor.

"Nu toata lumea trebuie sa devina antreprenor, dar cei care au veleitati de antrepreprenor trebuie sa urmeze acest curs".

Succesul antreprenoriatului nu consta neaparat in finantare, opineaza aceasta, considerand ca necesitatea de a avea un trai decent "te poate impinge catre calea antreprenoriatului": "Am vazut cazuri de tineri care au avut finantarea necesara, dar care au esuat in initiativa lor de antreprenoriat. In momentul in care ai resursele necesare devii putin mai lenes, mai indulgent cu tine si cu cei din jurul tau".

In opinia presedintelui Asociatiei de profil, "antreprenor inseamna o perseverenta tenace, o dorinta irezistibila de a termina anul fiscal pe plus, de a nu concedia oamenii, de a avea bani sa dai salariile, de a face fata tuturor provocarilor".

"Majoritatea persoanelor care se multumesc cu statutul de angajat sufera de o lipsa de initiativa sau de o temere ca nu vor putea face fata greutatilor, pentru ca antreprenoriatul nu este deloc usor si nici lipsit de griji. S-ar putea sa constati ca la finalul anului trebuie sa inchizi firma si s-o iei pe alt drum, sa te reinventezi si nu oricine are aceasta capacitate", a afirmat Cristina Chiriac.

Conferinta "Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere - o lume mai buna", organizata, luni, in cadrul World Trade Center din Capitala, a reunit peste 100 de femei antreprenor din diverse domenii de afaceri, care au adus in prim planul discutiilor greutatile si satisfactiile pe care le-au intampinat de-a lungul carierei lor de femei de afaceri.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult