Atacurile care implica malware financiar, in crestere

Atacurile care implica malware financiar, in crestere Data: 23 aprilie 2014   Ora: 11:16

Anul trecut, numarul de atacuri cibernetice care au implicat malware financiar a crescut pana la 28,4 milioane, cu 27,6% mai mult decat in 2012, conform studiului „Financial cyber threats in 2013” realizat de Kaspersky Lab.

Programele create pentru a sustrage informatii financiare includ Troieni bancari, keyloggere si doua categorii de malware relativ noi – unul care fura din portofelele Bitcoin si un altul care descarca programe care genereaza crypto-monede. Activitatea mixta a programelor care vizeaza Bitcoin a devenit unul dintre motoarele din spatele evolutiei atacurilor cibernetice din 2013. Un alt factor a fost descoperirea unui numar de vulnerabilitati periculoase utilizate de catre infractori pentru a-si pune in aplicare atacurile cibernetice prin intermediul popularei platforme Java.

Cea mai mare proportie de infractiuni cibernetice de tip financiar au fost descoperite in Afghanistan, Bolivia, Camerun, Mongolia, Myanmar, Peru, Turcia si Etiopia, unde acest tip de amenintare a fost implicat in mai mult de 12% dintre incidentele malware.

In plus, a existat un nivel ridicat de activitate si in segmentul de malware mobil, in 2013 fiind inregistrata o crestere exploziva a numarului de aplicatii mobile capabile sa fure bani din conturile bancare ale utilizatorilor. Numarul acestor tipuri de amenintari regasite in colectia Kaspersky Lab a crescut de aproape 20 de ori de-a lungul anului trecut. Majoritatea atacurilor au vizat utilizatorii de smartphone-uri Android.

Malware-ul nu este singura metoda utilizata de catre infractori pentru a fura bani online - phishingul sau crearea de false copii ale site-urilor sunt, de asemenea, populare. In 2013, solutiile Kaspersky Lab au blocat peste 330 de milioane de atacuri de tip phishing, dintre care 31,45% au implicat utilizarea numelor bancilor, sistemelor de e-payment si a magazinelor online.

Pentru realizarea raportului ”Financial cyber threats in 2013” au fost utilizate informatii oferite in mod voluntar cu ajutorul participantilor la Kaspersky Security Network. Aceasta este o infrastructura cloud-based la nivel global creata pentru a procesa in mod rapid date fara caracter personal despre amenintari cu care se confrunta utilizatorii produselor Kaspersky Lab.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult