Antreprenorii continua sa faca angajari

Antreprenorii continua sa faca angajari Data: 10 iulie 2013   Ora: 12:02

In pofida contextului economic dur, 78% dintre antreprenori declara ca intentioneaza sa isi extinda echipa de angajati in 2013, atat in tarile de origine, cat si in afara granitelor, se arata in studiul EY - Global job creation.

Astfel, 73% dintre femeile antreprenor au in plan sa isi mareasca numarul de angajati in acest an, fata de 69% dintre antreprenorii barbati. 78% din totalul antreprenorilor chestionati, atat barbati cat si femei, au declarat ca factorul determinant in privinta planurilor lor de angajare de personal pentru 2013 este cresterea productiei de bunuri si a furnizarii de servicii oferite de firmele lor.

Femeile antreprenor au mai multa incredere ca economia tarilor in care activeaza se indreapta intr-o directie buna – 88% fata de 71% dintre barbati.

In ultimul an, cei mai buni antreprenori din lume au dat dovada de o rezistenta remarcabila in fata conditiilor de business extrem de volatile din majoritatea pietelor globale. In timp ce riscurile macroeconomice, cum ar fi criza Eurozone, incetinirea cresterii pietelor emergente sau impasul bugetar al SUA atrag dupa sine adancirea incertitudinii pentru investitori, antreprenorii de top au inca in plan recrutari semnificative”, sustine Maria Pinelli, Vice-Presedinte global EY pentru Piete Strategice.

Antreprenorii continua sa recruteze forta de munca experimentata

Cand au fost intrebati despre locurile de munca pe care le creeaza, 51% dintre antreprenorii chestionati au spus ca vor crea posturi pentru “personal experimentat (non-management)”, in timp ce doar 14% au spus ca vor recruta “incepatori cu studii superioare” si 26% “incepatori fara studii superioare”.

2013: anul productivitatii

O schimbare semnificativa remarcata in acest an este faptul ca antreprenorii fac investitii sustenabile in productivitate. Cu toate ca raspunsul care a avut cel mai important procentaj a ramas faptul ca angajarile sunt facute pentru a intra pe piete noi (74%, in 2012, si 63%, in 2013), un mare numar dintre respondenti au afirmat ca fac recrutari in vederea cresterii productivitatii. Acest procent a crescut semnificativ, de la 28% in 2012, la 45% in acest an.

Bogdan Tenu, Senior Manager in cadrul departamentului de asistenta in tranzactii afirma despre contextul romanesc: “Pe piata de la noi, oamenii de afaceri nu sunt la fel de optimisti, 26% estimeaza o crestere a numarului de angajati in acest an, in timp ce 55% dintre ei nu vor face angajari in 2013, conform studiului EY Romania A Vision For Growth, realizat la jumatatea lui 2013”.

Conform unui alt studiu recent, pentru angajatorii romani care sunt in cautare de oameni noi: atitudinea potrivita, calitatea competentelor profesionale si inteligenta emotionala fac diferenta.

Studiul EY - Global job creation a fost realizat pe baza raspunsurilor a 200 de antreprenori selectati in cadrul competitiei internationale EY Entrepreneur Of The Year .

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult