-
Intrebari Credite Persoane Fizice
-
Intrebari Prima Casa
- Intrebari Credite IMM
- Intrebari Carduri
- Intrebari Depozite
- Intrebari Leasing
- Intrebari Fonduri
- Intrebari Legislatie
- Intrebari Diverse
Daca am un apartament pe numele meu si mai detin si un spatiu comercial tot pe numele meu, in acelasi oras, spatiul se considera a doua locuinta si se impoziteaza ca atare? Va multumesc!
Conform Titlului IX Cap 2 din Codul Fiscal:
[...]
(5) In intelesul prezentului titlu, cladire este orice constructie situata deasupra solului si/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinta sa, si care are una sau mai multe incaperi ce pot servi la adapostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalatii, echipamente si altele asemenea, iar elementele structurale de baza ale acesteia sunt peretii si acoperisul, indiferent de materialele din care sunt construite. Incaperea reprezinta spatiul din interiorul unei cladiri.
[...]
ART. 252
MAJORAREA IMPOZITULUI DATORAT DE PERSOANELE FIZICE CE DETIN MAI MULTE CLADIRI
(1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza:
a) cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.
(3) In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.
(4) Persoanele fizice prevazute la alin. (1) au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in raza carora isi audomiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri ale acestora. Modelul declaratiei speciale va fi cel prevazut prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului.
Portalul financiar eFin.ro afiseaza toate institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.
Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste situatia dvs., este necesar sa va adresati autoritatii competente.
Puteti vizualiza lista cu datele de contact ale unitatilor fiscale in sectiunea Adrese Unitati Fiscale.
Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie
-
Am avut o firma cu datorii mari si am intrat in insolventa. Am radiat-o de la Registrul Comertului. Datoriile se duc catre persoana fizica, care a fost administrator unic?
Vizualizari: 12214
-
Care este diferenta intre SRL si IMM?
Vizualizari: 8877
-
Va rog sa imi spuneti ce inseamna valoare impunere. Va multumesc!
Vizualizari: 8502
-
Administratorul asociatiei de proprietari are 200 lei salariu net. Care sunt obligatiile fiscale: impozit si contributii aferente?
Vizualizari: 6699
Video - Ghiduri Financiare
Comentarii
-
Credite