-
Intrebari Credite Persoane Fizice
-
Intrebari Prima Casa
- Intrebari Credite IMM
- Intrebari Carduri
- Intrebari Depozite
- Intrebari Leasing
- Intrebari Fonduri
- Intrebari Legislatie
- Intrebari Diverse
Am construit doua cladiri aflate pe o suprafata de teren aflate la aceeasi adresa. Platesc impozit pentru cea de-a doua cladire?
Conform Titlului IX Impozite si taxe locale din Codul Fiscal:
Norme metodologice Cap 2 Impozitul si taxa pe cladiri:
ART.252
51. Cladirile distincte situate la aceeasi adresa, proprietatea aceleiasi persoane fizice, nu intra sub incidenta prevederilor art. 252 din Codul fiscal.
Cap 2 Impozitul si taxa pe cladiri
ART. 252
MAJORAREA IMPOZITULUI DATORAT DE PERSOANELE FIZICE CE DETIN MAI MULTE CLADIRI
(1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza:
a) cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.
(3) In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.
(4) Persoanele fizice prevazute la alin. (1) au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in raza carora isi au domiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri ale acestora. Modelul declaratiei speciale va fi cel prevazut prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului.
Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.
Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa consultati Codul Fiscal 2011 si sa va adresati unitatii administrativ-teritoriale din localitatea in care se afla cladirile sau unui consultant juridic.
Puteti vizualiza lista unitatilor accesand urmatorul link - Adrese unitati fiscale.
Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie
-
Am avut o firma cu datorii mari si am intrat in insolventa. Am radiat-o de la Registrul Comertului. Datoriile se duc catre persoana fizica, care a fost administrator unic?
Vizualizari: 12214
-
Care este diferenta intre SRL si IMM?
Vizualizari: 8877
-
Va rog sa imi spuneti ce inseamna valoare impunere. Va multumesc!
Vizualizari: 8502
-
Administratorul asociatiei de proprietari are 200 lei salariu net. Care sunt obligatiile fiscale: impozit si contributii aferente?
Vizualizari: 6699
Video - Ghiduri Financiare
Comentarii
-
Credite